Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
«Εφάπαξ» και «έναντι» αντί για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα χιλιάδων ευρώ

Κάλεσμα αγώνα και διεκδίκησης από την Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας «να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην ανεχθούν να τους δουλεύουν και να τους παρουσιάζουν τη νύχτα σαν μέρα. Να απορρίψουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που τους θέλουν να λένε και ευχαριστώ γιατί τους έχουν δεσμεύσει τη ζωή και το μεροκάματο» απευθύνει η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με αφορμή το εφάπαξ ποσό των 2.000 ευρώ που τους δόθηκε με διθυράμβους από την κυβέρνηση.

Η ΤΟ Βιομηχανίας σημειώνει για την «πραγματικότητα αυτήν τη στιγμή στα Ναυπηγεία Ελευσίνας»: «Μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι εργάτες είναι πραγματικά "στον αέρα". Δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους εδώ και χρόνια, ούτε κανείς κυβερνητικός παράγοντας ή η εργοδοσία λέει τι θα γίνει με αυτά. Το ναυπηγείο μετατρέπεται σε ειδική οικονομική ζώνη, οι εργασιακές σχέσεις και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας γίνονται παρανάλωμα στο όνομα της "νέας πραγματικότητας". Δουλειές δεν έχουν μπει στο ναυπηγείο εκτός από μία, πρακτικά δουλεύουν περίπου 30 εργάτες. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται με το 70% του μισθού τους, με λεφτά από το κράτος. Ο νέος εργοδότης πληρώνει μόνο αυτούς που δουλεύουν με 2 ευρώ την ώρα! Ενώ χρωστάνε δεδουλευμένα χιλιάδων ευρώ ανά εργαζόμενο, επίσης Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα κ.λπ., δίνουν τώρα 2.000 ευρώ και πανηγυρίζουν λέγοντας πως "επιτέλους οι εργαζόμενοι θα περάσουν γιορτές σαν άνθρωποι μετά από χρόνια"...».

Αναδεικνύει επίσης ότι προκλητικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η «θλιβερή πλειοψηφία» στη διοίκηση του Σωματείου, παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα, «ότι περίπου οι εργαζόμενοι πανηγυρίζουν για την κατάσταση, ότι "αποζημιώνονται στο ακέραιο", ότι τα ναυπηγεία "ξαναλειτουργούν προς όφελος της χώρας" και ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι το πρότυπο για ανάλογους χώρους όπως τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά».

«Πρόκειται για πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας», ξεκαθαρίζει η ΤΟ Βιομηχανίας.

Και καλεί «τους εργάτες των Ναυπηγείων να βγάλουν συμπεράσματα από αυτήν την κατάσταση. Να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην ανεχθούν να τους δουλεύουν και να τους παρουσιάζουν τη νύχτα σαν μέρα. Να απορρίψουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που τους θέλουν να λένε και ευχαριστώ γιατί τους έχουν δεσμεύσει τη ζωή και το μεροκάματο. Να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ:

Για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων χωρίς αστερίσκους και "ναι μεν αλλά". Για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο. Για επαρκή μέτρα υγιεινής και ασφαλείας.

Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα τους, μαζί τους σε αυτόν τον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ