Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στην Ιαπωνία εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από τα μέσα του μήνα, ενώ διακοπές ηλεκτροδότησης έπληξαν χιλιάδες νοικοκυριά. Εντονη χιονόπτωση έπληξε τις νήσους Χονσού και Χοκάιντο, ενώ ΜΜΕ έκαναν λόγο για θανάσιμα δυστυχήματα με ηλικιωμένους που είχαν βγει για να καθαρίσουν το χιόνι γύρω από τη κατοικία τους ή στη στέγη του σπιτιού τους.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.-- Η μητρική εταιρεία του Facebook, «Meta Platforms», συμφώνησε να πληρώσει 725 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει εξωδικαστικά ομαδική αγωγή με την οποία κατηγορήθηκε ότι επέτρεψε σε τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της «Cambridge Analytica», να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες των χρηστών.

ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ.-- Μεγάλες πυρκαγιές πλήττουν από την Κυριακή τη Χιλή, στην περιοχή Αραουκανία. Μέχρι τώρα έχουν καεί πάνω από 300 εκτάρια δασικής έκτασης και υπάρχουν τουλάχιστον 67 τραυματίες. Από τις φλόγες απειλούνται και περιοχές με διάσπαρτες αγροικίες, γι' αυτό και έχει κηρυχθεί «κόκκινος συναγερμός» σε όλη την περιοχή.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Σε τουλάχιστον 15 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βυτιοφόρου την Κυριακή στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, με αποτέλεσμα να καταστραφούν η στέγη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Tambo Memorial», δύο σπίτια και πλήθος αυτοκινήτων, καθώς και να τραυματιστούν περαστικοί.

ΛΑΝΣΙΝΓΚ.-- Ο 39χρονος ακροδεξιός ηγέτης της αμερικανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης «Three Percent», Ανταμ Φοξ, καταδικάστηκε χτες σε 16ετή φυλάκιση, καθώς τον Αύγουστο είχε κριθεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μίσιγκαν ένοχος για συνωμοσία με στόχο την απαγωγή της Δημοκρατικής κυβερνήτριας Γκρέτσεν Γουίτμερ και τη χρήση όπλου μαζικής καταστροφής το 2020. Ο συγκατηγορούμενός του, Μπάρι Κροφτ Τζούνιορ, μέλος της ίδιας οργάνωσης, έχει καταδικαστεί για τις ίδιες κατηγορίες και η έκδοση της ποινής του αναμένεται σήμερα.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τουλάχιστον 65 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που προκλήθηκε τη Δευτέρα από διαρροή αερίου σε εργοστάσιο στο βορειοδυτικό Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ