Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψίχουλα κοροϊδίας στους πυροσβέστες

Τις τελευταίες μέρες διαδίδεται από την κυβέρνηση με σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ευ. Τουρνά, ότι θα δοθεί στους πυροσβέστες έκτακτο οικονομικό βοήθημα. Είναι κι αυτό το μέτρο στη λογική της κοροϊδίας των διαφόρων κυβερνητικών «pass» που τα έχει ήδη πληρώσει πολλαπλάσια ο λαός με τους κάθε είδους φόρους, με τους καταργημένους 13ο και 14ο μισθό και σύνταξη, με τους πετσοκομμένους μισθούς που εξανεμίζονται από την ακρίβεια.

Μαζί με όλα τα παραπάνω οι πυροσβέστες υφίστανται την κατάφωρη αδικία του ισχύοντος νόμου (ν.4662/2020) που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ και με βάση τον οποίο καταστρατηγείται κάθε έννοια εργάσιμου χρόνου αφού αρκεί μια απλή διαταγή για «έκτακτες συνθήκες» προκειμένου οι πυροσβέστες να συνεχίσουν να εργάζονται πέραν του ωραρίου χωρίς να αμείβονται. Ταυτόχρονα είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα με τα εκατοντάδες οφειλόμενα ρεπό που σχεδόν όλοι οι πυροσβέστες «κουβαλάνε» για χρόνια και αποτελούν πραγματική απλήρωτη εργασία.

Ολες οι κυβερνήσεις έχουν αρνηθεί να τους τα καταβάλουν, όπως αρνήθηκε δύο φορές μέσα στον Δεκέμβρη η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, για κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα τρόφιμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην ύδρευση, στις τηλεπικοινωνίες, στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.

Γι' αυτό, μπροστά στις εκλογές λύση είναι δυνατό ΚΚΕ για καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ