Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ
Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων από COVID-19

Για «μεγάλη πίεση» σε νοσοκομεία αλλά και γραφεία κηδειών κάνουν λόγο μια σειρά ρεπορτάζ για την πορεία της πανδημίας στην Κίνα, με φόντο την εφαρμογή των αποφάσεων για κατάργηση των πολλαπλών περιοριστικών μέτρων που διατηρούσε για τη διαχείρισή της.

Μεταξύ άλλων, στην πόλη Τσενγκντού της νοτιοδυτικής Κίνας, το προσωπικό στο Νοσοκομείο «Χουασί» δήλωσε «εξαιρετικά απασχολημένο», με μεγάλες ουρές αναμονής έξω από τα Επείγοντα, ακόμα και για εμπύρετους ασθενείς. Εργαζόμενοι αναφέρουν ότι έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα συγκεκριμένων σκευασμάτων για όσους νοσούν από COVID, π.χ. για την ανακούφισή τους από έντονο βήχα. Ακόμα, εργαζόμενοι σε γραφείο κηδειών αλλά και αποτεφρωτήριο, στην ίδια μεγαλούπολη, έκαναν λόγο για 200 κηδείες τη μέρα, σε σχέση με «30 - 50 που ήταν πριν».

Αξιωματούχος σε νοσοκομείο του Πεκίνου δήλωσε ότι πλέον αυξήθηκε σε 450 - 550 τη μέρα ο αριθμός των ασθενών που λαμβάνουν βοήθεια (από 100 πριν), στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα. Σε άλλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ρεπορτάζ καταγράφουν ότι υγειονομικοί καλούνται να εργαστούν ακόμα κι αν δεν αισθάνονται οι ίδιοι καλά, ενώ σε αγροτικές περιοχές συνταξιούχοι υγειονομικοί επαναπροσλαμβάνονται για να βοηθήσουν.

Σε ένα τέτοιο φόντο, πολλές χώρες της Δύσης επεξεργάζονται ταξιδιωτικούς περιορισμούς και επιβολή υποχρεωτικών τεστ για ταξιδιώτες προερχόμενους από την Κίνα.

Στην Ιταλία, όπου ήδη ισχύει τέτοια υποχρέωση διενέργειας τεστ, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χτες ότι σχεδόν οι μισοί από τους επιβάτες σε δύο πτήσεις από την Κίνα προς το Μιλάνο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Στις ΗΠΑ από τις 5 Γενάρη θα απαιτείται η επίδειξη αρνητικού τεστ COVID-19 από όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από την Κίνα.

  • Την ίδια στιγμή, στην Ιαπωνία χτες ανακοινώθηκαν 415 θάνατοι λόγω επιπλοκών της COVID-19, απολογισμός - ρεκόρ για ένα 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Η χώρα κατέγραψε 216.219 νέα κρούσματα, αυξημένα κατά 4% σε σχέση με μια βδομάδα νωρίτερα. Τις τελευταίες επτά μέρες, η Ιαπωνία είχε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων από COVID-19 μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ