Τρίτη 3 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Απλήρωτοι μένουν οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες

Τη Δευτέρα 9 Γενάρη η συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Γιορτές απλήρωτοι έκαναν οι ρετσινάδες και δασεργάτες της πυρόπληκτης βόρειας Εύβοιας, με το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών να έχει προαναγγείλει κάθοδο στην Αθήνα και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη Δευτέρα 9 Γενάρη, απαιτώντας να μπει τέλος στην κοροϊδία της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκέμβρη η κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων για τον μήνα Νοέμβριο στους ρετσινάδες και δασεργάτες, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εργασίας για την αποκατάσταση του καμένου δάσους.

Παρέμβαση, με επείγουσα επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πραγματοποίησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, χαρακτηρίζοντας επιτακτική ανάγκη την καταβολή των δεδουλευμένων για να μπορέσουν να κάνουν γιορτές οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, ενώ παράλληλα επεσήμανε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στην καταβολή της μισθοδοσίας για τους προηγούμενους μήνες εργασίας.

Την ίδια στιγμή το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας ετοιμάζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ερχόμενης Δευτέρας, απαιτώντας να ξεκινήσει άμεσα ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, και να εξασφαλιστεί η άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων, όπως ορίζει η σύμβαση. Επίσης, να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα οι νέοι ρετσινάδες και όλοι οι δασεργάτες - υλοτόμοι που δεν είχαν ενασχόληση με τη ρητίνευση, καθώς επίσης να λαμβάνουν δασεργατικά ένσημα, Βαρέα και Ανθυγιεινά, μέτρα προστασίας, αύξηση της τιμής πώλησης της ρητίνης, μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας κ.λπ.

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, που με ευθύνη της κυβέρνησης έκαψε τον τόπο μας ολοκληρωτικά και μας άφησε χωρίς αντικείμενο εργασίας, παρά τις διαβεβαιώσεις το 70% των πυρόπληκτων ρετσινάδων και δασεργατών βρίσκονται ακόμα χωρίς μεροκάματο», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας, χαρακτηρίζοντας «λόγια του αέρα» τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνει κάλεσμα συνέχισης του αγώνα και μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, σημειώνοντας: «Με τον αγώνα μας όλο το προηγούμενο διάστημα κερδίσαμε πολλά. Καταφέραμε σημαντικά βήματα, ωστόσο πολλά από αυτά που απαιτήσαμε, και παρότι μας διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν, είναι ακόμα στον "αέρα". Τώρα είναι η ώρα να αυξήσουμε την πίεση, να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας, για να κατοχυρώσουμε αυτά που κερδίσαμε και για να υλοποιηθούν στο σύνολό τους τα αιτήματά μας. Τώρα όλοι οι ρετσινάδες σαν μια γροθιά να κατέβουμε ξανά στον δρόμο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ