Τρίτη 3 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΟΠΥΥ
Κόβει τα νοσήλια σε βαριά πάσχοντα με αναπηρία πάνω από 90%

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο από τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Πειραιά (Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 19 και Καραολή Δημητρίου) πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη στις 10 π.μ. ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων, ενάντια σε απόφαση του ΕΟΠΠΥ να κόψει τα νοσήλια σε βαριά χρόνιο πάσχοντα και με νοητική στέρηση, με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 90%!

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΠΥ κάλυπτε τα νοσήλια από το 2010 έως τον Αύγουστο του 2022 και τώρα η ιδιωτική δομή στην οποία περιθάλπεται απαιτεί 5.000 ευρώ από την οικογένεια, αλλιώς θα τον πετάξει στον δρόμο.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του ή να προτείνει τη μεταφορά του πάσχοντα σε ανάλογη δομή. «Η παραπάνω εξέλιξη, μαζί με ανάλογα περιστατικά, σηματοδοτεί ένα σχέδιο να ξεφορτωθούν το κόστος περίθαλψης των πολύ βαριά ανάπηρων ο ΕΟΠΥΥ και το κράτος. Δηλαδή να φορτωθεί όλο το κόστος της περίθαλψης και της φροντίδας η ίδια η οικογένεια», τονίζει ο Σύλλογος και απαιτεί να συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλλει τα νοσήλια αδιαλείπτως, «εκτός αν η αρμόδια υπηρεσία αναλαμβάνει την ευθύνη να μεταφέρει τον χρόνιο πάσχοντα Ι. Ρ. Κ. σε ανάλογη δομή, ικανή να μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της πάθησής του (ειδικός τρόπος διατροφής κ.λπ.)». Ακόμα: Την ίδρυση δημόσιων δομών με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες για την περίθαλψη και φιλοξενία βαριά ανάπηρων, προσωρινής ή μόνιμης παραμονής, ανοιχτής ή κλειστής φροντίδας, με κάλυψη του κόστους της λειτουργίας τους στο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία επιβάρυνση της οικογένειας των βαριά ανάπηρων και χρονίως πασχόντων για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα και νοσήλια. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει 100%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ