Τετάρτη 4 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
Απαιτούν αντιπλημμυρικά μέτρα στις Συκιές

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στον δήμο Νεάπολης - Συκεών καταγγέλλουν την τακτική μετάθεσης ευθυνών ανάμεσα σε δήμο και ΕΥΑΘ και απαιτούν εδώ και τώρα να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά μέτρα στην οδό Καραβαγγέλη στις Συκιές.

Θυμίζουμε ότι μετά και τις πρόσφατες πλημμύρες που προκάλεσαν για μια ακόμη φορά σοβαρότατες ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά στην οδό Καραβαγγέλη στις Συκιές, επιτροπή των κατοίκων της περιοχής επισκέφτηκε τον δήμαρχο, Σ. Δανιηλίδη, για να του εκφράσουν την αγανάκτησή τους και να απαιτήσουν λύση του προβλήματος. Μετά τις ανέξοδες υποσχέσεις του δημάρχου, που μεταφράστηκαν στη μη ένταξη κανενός σχετικού έργου για την οδό Καραβαγγέλη ούτε στο Τεχνικό Πρόγραμμα ούτε στον προϋπολογισμό του 2023, οι κάτοικοι, μαζεύοντας ξανά υπογραφές, έστειλαν νέο υπόμνημα σε ΕΥΑΘ, δήμο και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας να γίνουν τα απαραίτητα έργα. Η απάντηση των υπηρεσιών του «επιτελικού κράτους» αλλά και της Τοπικής Διοίκησης θυμίζει το ...«φεύγα κακό απ' τα μάτια μου».

Ετσι, ο δήμος μεταβιβάζει το αίτημα των κατοίκων στην ΕΥΑΘ με τον ισχυρισμό ότι «αφορά τη διοχέτευση των όμβριων υδάτων στο παντορροϊκό δίκτυο, το οποίο αποτελεί δίκτυο ευθύνης της ΕΥΑΘ», και η ΕΥΑΘ ανταπαντά πως το συγκεκριμένο πλημμυρικό πρόβλημα δεν οφείλεται στη μη επάρκεια του παντορροϊκού δικτύου αλλά στο «χαμηλό υψομετρικό σημείο του δρόμου και στην έλλειψη αγωγού όμβριων», που αυτό όμως είναι ευθύνη του δήμου.

Οι ΚΟ του ΚΚΕ στον δήμο Νεάπολης - Συκεών καλούν τον λαό των Συκεών σε συμπόρευση με το Κόμμα να αγωνιστεί για: Να σταματήσουν τώρα οι αρμόδιοι φορείς να παίζουν το γνωστό παιχνίδι κατά το οποίο ο ένας πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον. Να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, όπου για πάνω από δύο δεκαετίες καταστρέφονται περιουσίες, κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους κατοίκους στο 100%, χωρίς άλλη καθυστέρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ