Τετάρτη 4 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προετοιμάζουν την κάθοδο στην Αθήνα οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες της Βόρειας Εύβοιας

Καθημερινές περιοδείες στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας πραγματοποιεί το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών προετοιμάζοντας την κάθοδο στην Αθήνα και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη Δευτέρα 9 Γενάρη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γεωργαντζής, και μέλη της διοίκησης του Σωματείου έχουν συνεχείς συναντήσεις στα χωριά με μέλη των συνεταιρισμών, ρετσινάδες και δασεργάτες, οργανώνοντας την κινητοποίηση στην Αθήνα και τη συνέχιση του αγώνα που δίνουν για να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους, μετά και την καταστροφική πυρκαγιά.

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν και σήμερα, Τετάρτη, ενώ αύριο, Πέμπτη, έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις στα συνεργεία των δασεργατών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αποκατάστασης του δάσους.

Οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες απαιτούν να μπει ένα τέλος στην κοροϊδία της κυβέρνησης και να ξεκινήσει άμεσα ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Απαιτούν επίσης να πληρώνονται οι εργαζόμενοι του προγράμματος στην ώρα τους και όπως προβλέπει η σύμβαση, καθώς και να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα όλοι οι δασεργάτες - υλοτόμοι που δεν είχαν ενασχόληση με τη ρητίνευση, να συμπεριληφθούν και οι νέοι ρετσινάδες.

Εχουν ακόμα διεκδικήσεις σχετικά με την ασφάλισή τους, όπως να χαρακτηριστούν δασεργάτες και τα ένσημά τους να είναι δασεργατικά α' κλάσης βαρέα και ανθυγιεινά, μέτρα προστασίας, αύξηση της τιμής πώλησης της ρητίνης, αλλά και μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ