Τετάρτη 4 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Αγωνιστικά μπαίνουν στη νέα χρονιά με μάχες για τη δουλειά τους

Στις 15 Γενάρη η μεγάλη σύσκεψη στη Λάρυμνα και στις 28 Γενάρη το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς, προετοιμάζοντας τη συνέχεια του μεγαλειώδους αγώνα που δίνουν τρία χρόνια τώρα και τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα, βρίσκει το νέο έτος το Σωματείο και τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά στην πάνω από έξι δεκαετίες λειτουργία της, η αλλαγή του χρόνου βρήκε τη ΛΑΡΚΟ κλειστή, τα καμίνια σβηστά και το εργοστάσιο άδειο από εργαζόμενους. Την ανασφάλεια και την αγωνία για το αύριο να κυριαρχούν στον οικισμό και τα γύρω χωριά και το μέλλον της εμβληματικής εταιρείας να είναι αβέβαιο.

Το μόνο φωτεινό κομμάτι σε αυτήν τη μαυρίλα που έχουν σκορπίσει η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και οι πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, είναι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τις οικογένειές τους, ο λαός της περιοχής και οι εργαζόμενοι όλης της χώρας που τους συμπαραστέκονται σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα. Που παρά τις πιέσεις και τον πόλεμο που έχουν δεχθεί όλο αυτόν τον καιρό ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τη διασφάλιση της ενιαίας επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και τα αγωνιστικά κάλαντα έξω από τα συναρμόδια υπουργεία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση και παράλληλα διατράνωσαν ότι παραμένουν όρθιοι και αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους.

Χτες, αντιπροσωπεία του Σωματείου πραγματοποίησε περιοδείες στο εργοστάσιο, ανταλλάσσοντας ευχές με τους εργαζόμενους αλλά και ενημερώνοντάς τους για τις τελευταίες εξελίξεις. Μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση για τις συναντήσεις που έγιναν στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών στο πλαίσιο των παραστάσεων διαμαρτυρίας. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση που έχει οριστεί για την Τρίτη 10 Γενάρη στις 11 π.μ., καθώς και στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη συνέχεια.

Μεγάλη σύσκεψη αγώνα και συλλαλητήριο στην Αθήνα

Συγκεκριμένα, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ την Κυριακή 15 Γενάρη, στις 10 π.μ., στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού, διοργανώνουν σύσκεψη Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και της Τοπικής Διοίκησης, προκειμένου να ενημερώσουν πλατιά τόσο για τη διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πολιτική της κυβέρνησης, όσο και για τις προτάσεις τους για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την περαιτέρω ανάπτυξή της προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.

Επίσης, το συντονιστικό των Σωματείων και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου της Λάρυμνας έχουν καταρτίσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων, προτείνοντας τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Μαρτίνου της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, την Παρασκευή 20 Γενάρη, στις 10 π.μ., και κλιμάκωση το Σάββατο 28 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ