Τετάρτη 4 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Αίτημα άρσης της ασυλίας άλλων δύο ευρωβουλευτών

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Ιταλών ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα ζήτησαν οι Βέλγοι εισαγγελείς, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς στην ΕΕ.

Και οι δύο ευρωβουλευτές ανήκουν στην ευρωομάδα των σοσιαλδημοκρατών και βρίσκονται εδώ και βδομάδες στο επίκεντρο βελγικών εισαγγελικών ερευνών σε σχέση με τον χρηματισμό μελών του Ευρωκοινοβουλίου από παράγοντες και αξιωματούχους του Κατάρ και του Μαρόκου.

Μετά την επίσημη διατύπωση του αιτήματος των βελγικών αρχών, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, επιβεβαίωσε πως ξεκίνησε επείγουσα σχετική διαδικασία, πως το αίτημα θα διαβιβαστεί στην ολομέλεια το αργότερο έως τις 16/1 και μετά θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Η πρόεδρος ζήτησε από όλες τις υπηρεσίες και τις επιτροπές να δώσουν προτεραιότητα στη διαδικασία, με σκοπό την ολοκλήρωσή της έως τις 13/2/2023.

Χτες, ο συνήγορος υπεράσπισης της Σίλβια Παντσέρι, κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, ζήτησε από τον αρμόδιο δικαστικό της Μπρέσια να αφεθεί ελεύθερη η πελάτισσά του, για να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου, με τον όρο της καθημερινής προσέλευσής της σε αστυνομικό τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ