Σάββατο 7 Γενάρη 2023 - Κυριακή 8 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ημερολόγιο «σύντροφος» στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ για τη νέα χρονιά

Στην έκδοση ημερολογίου για το 2023 αφιερωμένου στη ΛΑΡΚΟ, στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, προχώρησε η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, συνεχίζοντας να εκφράζει την έμπρακτη στήριξη του Κόμματος με πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα καλαίσθητη και όμορφα φιλοτεχνημένη έκδοση, με πλούσιο περιεχόμενο που αποτυπώνει το αγωνιστικό πνεύμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που φιλοδοξεί να συντροφεύει τους ίδιους αλλά και τον λαό των περιοχών που δραστηριοποιείται η εταιρεία, στους σκληρούς και σημαντικούς αγώνες που έχουν μπροστά τους και τη νέα χρονιά.

Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου, ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί συνοπτικά για την αξία και τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ, για τους μεγάλους σταθμούς στον μεγαλειώδη τρίχρονο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην εργασία, τη μαχητική και πρωτοπόρα στάση των γυναικών της ΛΑΡΚΟ, την πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη που έχουν εισπράξει όλο αυτό το διάστημα, καθώς και αναφορές στον μεγάλο νικηφόρο αγώνα του 1977.

Επίσης, θα βρει αναφορές στη διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους, τις παρεμβάσεις του μέσα και έξω από τη Βουλή, τη συμβολή του «Ριζοσπάστη», αλλά και για την πρόταση του ΚΚΕ για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της ΛΑΡΚΟ προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.


Από την έκδοση δεν λείπει το πλούσιο φωτογραφικό υλικό με στιγμές από τους αγώνες των εργαζομένων και τις συλλογικές διαδικασίες του Σωματείου τους, με συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις συνθήκες εργασίας μέσα στα καμίνια, από την παρουσία και τη δράση του ΚΚΕ, από δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη», αλλά και από πολιτιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Γυναικών και του Σωματείου. Επίσης είναι πλαισιωμένο από αποσπάσματα ποιημάτων μεγάλων δημιουργών, όπως ο Μπ. Μπρεχτ, ο Γ. Ρίτσος κ.ά...

«Το ΚΚΕ διαχρονικά στέκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία», αναφέρει η ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ στον πρόλογο της έκδοσης και προσθέτει:

«Είναι το μόνο Κόμμα που έχει αναδείξει με συγκεκριμένα στοιχεία τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, του μεταλλευτικού πλούτου και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η ΛΑΡΚΟ προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Αποκαλύπτοντας πως τα αδιέξοδα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής δεν είναι μοιραία, αλλά οφείλονται στους νόμους και τα κίνητρα του συστήματος, ο ανταγωνισμός και το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους εμποδίζουν την αναγκαία και δυνατή ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ προς όφελος των εργαζομένων. Για αυτό άλλωστε και όλες οι κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη - και με όποιο καθεστώς διαχείρισης και αν επικρατούσε - υποβάθμιζαν και απαξίωναν το εργοστάσιο, υλοποιώντας πάντα πιστά Οδηγίες της ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου (...).


Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας αποφάσισε να εκδώσει το παρόν ημερολόγιο, συμβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο ώστε τα μηνύματα και οι συγκλονιστικές στιγμές του αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ να φτάσουν παντού. Σε κάθε σπίτι εργαζόμενου, νέου και νέας, να γίνει ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ παράδειγμα, όπλο, πείρα, εφόδιο στους αγώνες που ήδη γίνονται, σε αυτούς που θα έρθουν.

Η αλληλεγγύη, η ενότητα, η οργάνωση, η τόλμη, η αποφασιστικότητα να παλεύεις για το δίκιο, είναι αξίες που γεννήθηκαν και σφυρηλατήθηκαν μέσα σε αυτό το εργοστάσιο. Το ΚΚΕ έχει την τιμή να είναι αιμοδότης αυτών των αξιών, οι κομμουνιστές μέσα και έξω από το εργοστάσιο αποτέλεσαν καρδιά, νου αυτού του σημαντικού αγώνα, συνέβαλαν ώστε οι εργάτες να γίνουν πραγματικά πρωταγωνιστές των εξελίξεων, να βγουν στο προσκήνιο.

Αυτός είναι ο δρόμος της ελπίδας, της προοπτικής, ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με το ΚΚΕ δυνατό παντού για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας.

Το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, ο εντελώς διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης που προτείνει, μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους που έχει ανάγκη ο λαός. Γι' αυτό και το ΚΚΕ μπορεί να κρατά δυνατή την ελπίδα για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν. Η εργατική τάξη, ο λαός έχουν τη δύναμη και θα τα καταφέρουν, να αντιμετωπίσουν τους εκμεταλλευτές τους και να χτίσουν το όμορφο, το ωραίο, το συγκλονιστικό, τον σοσιαλισμό».


Το ημερολόγιο διατίθεται από τις ΚΟ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Τηλέφωνα επικοινωνίας για παραγγελίες 2221081166 και 222182680 (Χαλκίδα) και 2231021027 και 6986203733 (Λαμία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ