Τρίτη 10 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία μέσω της «Σούδας του Βορρά»

Και συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Λάμπρεχτ για τα Marder

Ακόμα ένα φορτίο με πολεμικό υλικό των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατευθύνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην Ουκρανία μέσω Αλεξανδρούπολης.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν στη Βουλγαρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) «Bradley M2» να μεταφέρονται με φορτηγά, με κατεύθυνση την Ουκρανία. Τα αμερικανικά ΤΟΜΑ φέρονται να είναι αυτά που ξεφορτώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από αμερικανικά μεταγωγικά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία συνεχώς αναβαθμίζεται, αυξάνοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια και την ειρήνη, ειδικά σε περιοχές όπως η Αλεξανδρούπολη, η οποία με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, όπου καταφτάνουν συνεχώς καραβιές φορτωμένες με οχήματα και άλλο πολεμικό υλικό, με κατεύθυνση προς την Ουκρανία και άλλες χώρες στη μεθόριο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα παράσχουν οχήματα «Bradley» στην κυβέρνηση του Κιέβου, στο πλαίσιο του τελευταίου πακέτου βοήθειας, ύψους 2,85 δισ. δολαρίων. Την ίδια μέρα ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα παράσχει στην Ουκρανία οχήματα μάχης «Marder», παρόμοια με τα «Bradley», και ένα σύστημα αεράμυνας «Patriot», ενώ μόλις μία μέρα νωρίτερα η Γαλλία είχε ανακοινώσει τη μεταφορά τεθωρακισμένων τύπου «AMX-10 RC» στο Κίεβο. Κινήσεις που σηματοδοτούν κλιμάκωση της μεταφοράς οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία από τους Ευρωατλαντικούς, με την Αλεξανδρούπολη σε ρόλο «στρατηγικού κόμβου» για τη διεκπεραίωσή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αλλωστε στην πορεία παραπέρα εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα ομόλογό του Κριστίνε Λάμπρεχτ, κατά την οποία συζητήθηκε «η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Ουκρανία».

Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης της συμφωνίας για την παραχώρηση από την ελληνική κυβέρνηση 40 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου «Marder».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ