Παρασκευή 22 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Καταγγέλλουν τη δίκη Μιλόσεβιτς

Μηνύματα συμπαράστασης προς τον πρώην Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στέλνουν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών - Τραυματιών Αναπήρων Θυμάτων 1944 - 1967 - ΠΕΑΤΑΘ και ΠΟΣΑΘΕΑΑΑ, καθώς και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Ζωγράφου, Πατησίων - Ριζούπολης, Αγίας Βαρβάρας, Καματερού, Λαυρίου, Λουτρακίου - Περαχώρας, Ιωαννίνων και Φλώρινας.

Στις επιστολές τους, οι αντιστασιακοί καταγγέλλουν το «Δικαστήριο σκοπιμότητας και αυθαιρεσίας της Χάγης» και δηλώνουν ότι παρακολουθούν με οργή και αγανάκτηση τη δίκη παρωδία, η οποία έχει στηθεί παράνομα από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Σήμερα, θα έπρεπε να δικάζονται αυτοί που δημιούργησαν τα εκατομμύρια των θυμάτων, για να επιβάλουν τη νέα τάξη πραγμάτων. Κι αυτό, διαμελίζοντας ανεξάρτητα κράτη και αλλάζοντας τα σύνορα χωρών στα Βαλκάνια, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους λαούς που αντιστέκονται, δημιουργώντας στημένα δικαστήρια για να νομιμοποιήσουν τα εγκλήματά τους. Οι ηγέτες των λαών κρίνονται από τους ίδιους τους λαούς και όχι από τους δολοφόνους, τους ισχυρούς της Γης που επιβάλλουν τα συμφέροντά τους».

Τέλος, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Σλ. Μιλόσεβιτς και την κατάργηση του δικαστηρίου της ντροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ