Τετάρτη 11 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΖΩΗ ΜΙΛΚΑ
ΖΩΗ ΜΙΛΚΑ
ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος Αρσένης Τσιριγώτης, στη μνήμη της γυναίκας του ΖΩΗΣ ΜΙΛΚΑ, προσέφερε στο Κόμμα 300 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 27/12/2022 «έφυγε» πλήρης ημερών ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ, από τους τελευταίους της θρυλικής δρακογενιάς που ατσαλώθηκαν στη θυελλώδη δεκαετία του '40 και στην Ελλάδα των μετέπειτα πέτρινων χρόνων.

Ο Λάζαρος Κυρίτσης διετέλεσε πρόεδρος του Παραρτήματος Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ επί σειρά ετών, μέχρι την τελευταία Γενική Συνέλευση της 19ης Νοεμβρίου 2022, στα 103 του χρόνια, οπότε και ανακηρύχθηκε ομόφωνα επίτιμος πρόεδρος.

Το 1942 ανέλαβε Γραμματέας του ΕΑΜ στο χωριό του, Χαραυγή Ιωαννίνων. Το Απολυτήριο του ΕΛΑΣ το 1945, καθώς και η αλύγιστη και περήφανη στάση του στα ΕΜΠΕΔΑ, στο κελί 15 του Χαϊδαρίου και στο 300 Τάγμα του Αγίου Παντελεήμονα, είναι το «εισιτήριο» για τη μεταφορά του στο κολαστήριο της Μακρονήσου. Το 1968, στη διάρκεια της δικτατορίας, συλλαμβάνεται για την αντιδικτατορική του δράση και καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 18 ετών, από τα οποία εκτίει τα 6.

Ολα τα επόμενα χρόνια ο Λάζαρος Κυρίτσης πρωτοστατεί στη λειτουργία και δράση του Παραρτήματος Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, πάντα μπροστάρης στον αγώνα για τη δικαίωση των οραμάτων της Αντίστασης και τη διάδοση της ιστορικής αλήθειας στη νέα γενιά!


ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ