Πέμπτη 12 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΜΕΓΑΛΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Νέο χάος με χιλιάδες αναβολές και ακυρώσεις πτήσεων

Τα σημαντικά προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα τεχνολογικά συστήματα και οι υποδομές σε μεγάλα αεροδρόμια των ΗΠΑ ανέδειξε χτες η κατάρρευση συστημάτων της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), όπως το σύστημα NOTAM, με αποτέλεσμα να αναβληθούν για ώρες πάνω από 6.500 πτήσεις αεροσκαφών και να ακυρωθούν εκατοντάδες άλλες.

Οι περισσότερες καθυστερήσεις αναφέρθηκαν σε αεροδρόμια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών, Πιτ Μπούτιτζετζ, επιβεβαίωσε τα προβλήματα λειτουργικών συστημάτων επικοινωνίας του προσωπικού των αεροδρομίων και των πληρωμάτων των αεροσκαφών, διαβεβαιώνοντας πως καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για αποκατάσταση της λειτουργίας του.

Τελικά η άρση της απαγόρευσης ή αναβολής πτήσεων ήρθη χτες λίγο πριν τις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). Παράλληλα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έκανε δήλωση πως τα αεροδρόμια των ΗΠΑ δεν έγιναν στόχος κυβερνοεπιθέσεων...

Λίγο πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου αλλά και κατά τη διάρκειά της είχαν ακυρωθεί ή αναβληθεί για πολλές ώρες χιλιάδες πτήσεις σε μεγάλα αεροδρόμια των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ