Σάββατο 14 Γενάρη 2023 - Κυριακή 15 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΚΡΙΝΑ
ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΚΡΙΝΑ
ΦΩΤΟ 7

Στη μνήμη του πατέρα μου ΠΑΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ (φωτ.), της μητέρας μου ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ (φωτ.), της αδερφής μου ΑΝΝΑΣ ΒΕΝΕΤΗ (φωτ.), ΕΠΟΝίτισσας, του συζύγου μου ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΠΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), της αδερφής μου ΖΩΓΡΑΦΑΣ (Ζωής) ΠΕΓΙΟΥ (φωτ.), της ΕΛΕΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ (φωτ.), του αδερφού της ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ο οποίος εκτελέστηκε το 1946, και της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ (φωτ.), προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κιλκίς το ποσό των 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση. Επιθυμία της μητέρας μου ήταν να τιμώ τη μνήμη της προσφέροντας στο Κόμμα, μέσα από το οποίο αγωνίστηκε.

Η κόρη της, Ευαγγελία (Αγγέλα) Πηλιτσοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδερφού μου, συντρόφου ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ, ο οποίος αγωνίστηκε για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο αδερφός του, Στάθης Καραμάνος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου γαμπρού ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΠΟΡΜΠΟΤΗ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από σχεδόν 10 μήνες, προσφέρω 20 ευρώ μέσω της ΚΟ Κέρκυρας του ΚΚΕ για την ενίσχυση του καθημερινού του συντρόφου, του «Ριζοσπάστη».

Αννα Δουκάκη

***

ΦΩΤΟ

Στις 4/12/2022 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια χωρίς τον παππού μου, ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗ. Εργάτης, οικοδόμος, αγωνίστηκε για την τάξη του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, του οποίου έγινε μέλος, αλλά και μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα των οικοδόμων. Διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Πρέβεζας και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ακόμα και στους τελευταίους μήνες της ζωής του, βαριά χτυπημένος από τον καρκίνο, δεν έλειψε από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και την εκλογική μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Στη μνήμη του προσφέρω στο Κόμμα μας 120 ευρώ για την Οικονομική του Εξόρμηση, μέσω της Τομεακής Οργάνωσης Πρέβεζας.

Δημήτρης Τζόκας

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και ΚΑΤΙΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, και των αδερφών μου, ΜΙΧΑΛΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο γιος και αδερφός Θεμιστοκλής Θεοδωρίδης από τη Γάβρα Κιλκίς

***

ΦΩΤΟ 3

Για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος προσφέρω 150 ευρώ, ως πρώτη δόση, στη μνήμη της ΚΑΙΤΗΣ, της ΕΥΓΕΝΙΑΣ και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΕΙΔΑΚΗ.

Η κόρη και εγγονή τους, Μαρία

  • Η ΚΟΒ Ωρωπού του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, προσφέρει το ποσό των 170 ευρώ στη μνήμη της ΚΑΙΤΗΣ ΦΕΙΔΑΚΗ. Η συντρόφισσα, εκτός από στέλεχος του Κόμματος, υπήρξε και μέλος της ΚΟΒ μας για πολλά χρόνια. Προσέφερε με την καθοδηγητική της ικανότητα, τις πρωτοβουλίες και την αγωνιστική της δράση στο δυνάμωμα της φωνής του Κόμματος στην περιοχή μας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων μας που «έφυγαν» από τη ζωή, ΒΑΣΙΛΗ ΘΩΜΟΥ (φωτ.), ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΡΥΔΑ και ΒΑΣΙΛΗ ΣΓΟΥΡΑΜΑΝΗ (φωτ.), προσφέρουμε στο ΚΚΕ 400 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Οι σύντροφοί τους από την ΚΟΒ Αγίου Παύλου Μεταξουργείου και ο Βασίλης Καρύδας

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του ΘΑΝΑΣΗ ΖΑΠΑΝΤΗ, συνάδελφοί και συναγωνιστές από το Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» προσφέρουν στη μνήμη του το ποσό των 370 ευρώ στο Κόμμα. Ο Θανάσης λείπει από την καθημερινότητα και τους αγώνες...

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, ψηφοφόρος του Κόμματος προσφέρει 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ 3

Οι σύντροφοί μας ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΑΡΗΣ και ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΟΥΛΟΣ λείπουν σε όλους εμάς που τους γνωρίσαμε, που συναντηθήκαμε στα δύσκολα και παλέψαμε δίπλα τους. Είναι και θα παραμείνουν στη σκέψη μας, γιατί δεν έφυγαν ποτέ από το μυαλό μας. Δεν γίνεται να ξεχάσει κανένας μας την αφοσίωσή τους στο Κόμμα μας, δεν θα ξεχάσουμε τον ιδιαίτερο τρόπο που λειτουργούσαν, υπερασπιζόμενοι το Κόμμα με όλους τους τρόπους.

Στη μνήμη τους εμείς, οι φίλοι και σύντροφοί τους, προσφέρουμε μέσω της ΚΟ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης 150 ευρώ στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ, που πάλευαν μαζί του για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΝΙΑΡΟΥ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 50 ευρώ η οικογένειά του και επίσης 50 ευρώ η συντρόφισσα Λούλα Μπαρμπούτση, μέσω της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ.

ΕΛΕΝΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ
***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον ΧΑΡΙΣΙΟ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ από το Μικρόβαλτο Σερβίων Κοζάνης, μαχητή του ΔΣΕ στον Ολυμπο και στα Πιέρια, πολιτικού πρόσφυγα στη σοσιαλιστική τότε Πολωνία. Προσφέρω 100 ευρώ στη μνήμη του συζύγου μου, μέσω της ΚΟΒ Ανάληψης.

Ευδοκία Σταθοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, τιμώντας τη μνήμη του ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ, ακούραστου αγωνιστή για το δίκιο της εργατικής τάξης, ο οποίος στήριξε την ίδρυση του Σωματείου μας και νομικά και στάθηκε δίπλα μας κάθε φορά που τον είχαμε ανάγκη, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», όπως ο ίδιος θα ήθελε. Θα μείνει ζωντανός στις καρδιές όλων μας.

  • Στη μνήμη του αλύγιστου Μακρονησιώτη ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ, μέλη του Παραρτήματος Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, προσφέρουν 200 ευρώ για την προσπάθεια αποκατάστασης και ανάδειξης του Αντάρτικου Νοσοκομείου του ΔΣΕ στον Γράμμο, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Καισαριανής.
  • Στη μνήμη του αλύγιστου κομμουνιστή ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ αντί για στεφάνι 50 ευρώ μέσω της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Κώστας Μαδυτινός

  • Αγαπημένε μας ΛΑΖΑΡΕ, ήρθε ο ύπνος και σε πήρε. Σε μετάξι πάνω σε έβαλε κι από μέλι γάλα θα είναι του ονείρου σου η σκάλα η πλατιά. Φεγγάρι μας σκαλιστό, αχ τυχερό μας. Δεν θα βραδιάσει άστρο της αυγής, μη μας τρομάζεις. Καλέ μας Λάζαρε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Για μας πάντα θα είσαι ο σύντροφός μας και ο Ανθρωπος με Α κεφαλαίο. Οι Λαζαριστές σου, Κουτσουρίδης Σ. Α., Παπαστάθης Χ., Κουκλής Β., Σβολάκης Φ., Ντάλιος Κ., Φραγκιάτης Μ., Τσιάβος Σ. και Ιλντα, Βερβίτας Κ., Θώδας Β., Αλεξανδρή Λ. Στη μνήμη σου προσφέρουμε 270 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.
  • Στη μνήμη του ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ, δικηγόρου Αθηνών, παρά πάντων εκτιμώμενου για το ήθος, τον χαρακτήρα, την εντιμότητα, την απλότητα και την ειλικρίνειά του, αλλά και για τη συμμετοχή του στους ηρωικούς αγώνες του λαού μας, πάντα στις γραμμές του τιμημένου ΚΚΕ, για λευτεριά, δημοκρατία, ειρήνη, σοσιαλισμό - κομμουνισμό, του αλύγιστου αντιστασιακού, του ηρωικού Μακρονησιώτη, του αγωνισθέντος κατά της χούντας των συνταγματαρχών, από τους οποίους και φυλακίστηκε, στη μνήμη αυτού του μεγάλου ανδρός προσφέρω στο Κόμμα μας διά μέσου της ΚΟΒ Ελευσίνας το ποσό των 200 ευρώ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ
Αισθάνομαι υπερήφανος και πολύ τυχερός που τον γνώρισα και υπήρξα φίλος του από το 1957 μέχρι και σήμερα. Σ' αυτόν προστρέξαμε το έτος εκείνο να μας συντάξει και να προωθήσει προς έγκριση το καταστατικό του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελευσίνας. Αυτόν είχαμε υποστηρικτή, και άλλους πολλούς, βέβαια, καθ' όλη τη δεκάχρονη ζωή του Συλλόγου μας 1957 - 1967, τότε που το αυθαίρετο αστυνομικό κράτος της εποχής εκείνης, των πέτρινων χρόνων της χώρας μας, είχε κηρύξει έναν ανελέητο διωγμό κατά του Συλλόγου μας, των εκδηλώσεών του, των φίλων και υποστηρικτών του και της διοίκησής του, στην οποίαν είχαμε την τιμήν να ανήκουμε.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τις δυο του κόρες και τους λοιπούς συγγενείς του.

Η πάγκοινος συμμετοχή του λαού στο βαρύ τους πένθος ας απαλύνει την άφατη θλίψη τους. Ο Λάζαρος Κυρίτσης ζει στις ψυχές όλων μας, διότι το τέλειο μεγαλείο του ουθ' ο πανδαμάτωρ αμαυρώσει χρόνος.

Δημήτριος Θεοδώρου, Ελευσίνα

***

ΦΩΤΟ

Για τον σύντροφο της ζωής μου, ΑΝΤΩΝΗ ΑΣΜΑΝΗ, αλύγιστο κομμουνιστή, ο οποίος στάθηκε αταλάντευτος και όρθιος, παρ' όλες τις κακουχίες και εξορίες, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του, προσφέρω στο Κόμμα μας 500 ευρώ.

Η γυναίκα του, Βάσω Ασμάνη

***

ΦΕΙΔΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΦΕΙΔΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας γιου, πατέρα και συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΝΤΟΡΙΖΑ προσφέρουμε 200 ευρώ μέσω ΚΟ Ντίσελντορφ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του Κόμματος που πίστεψε και που μέσα από τις γραμμές του πάλεψε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Οι γονείς του, Θεόδωρος και Μαρία

Τα παιδιά του, Σταύρος και Θεόδωρος, και η σύντροφός του, Δήμητρα

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» η συντρόφισσα ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΟΓΟΝΝΙΔΗ. Από την πρώτη μέρα που μας γνώρισε, μας έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα. Μας αγκάλιασε σαν δικά της παιδιά. Οι συμβουλές που μας έδινε, οι ιστορίες που μας έλεγε ήταν καθεμιά και ένα μάθημα ζωής. Με την ίδια την καθημερινότητά της, τη στάση της, ενέπνεε σεβασμό. Οι ιστορίες από τα πρώτα παιδικά χρόνια, τις διώξεις και τον τραυματισμό του πατέρα της από τους Χίτες, το αστικό κράτος, τη χούντα κ.λπ., μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας.

Τα παραδείγματα του αγώνα μέσα στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ ήταν ένα κι ένα. Οι επιθέσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προς το πρόσωπό της, όπως και οι συμβουλές που της δίνανε οι παλιοί και πιο έμπειροι σύντροφοι. Μας έλεγε χαρακτηριστικά: «Τότε (στην ΠΥΡΚΑΛ) η όποια προσωπική επίθεση γινόταν στο πρόσωπό μου, δεν ήταν για μένα αλλά για το Κόμμα μας...». Αυτά τα λόγια τής έλεγαν οι σύντροφοι και αντλούσε πείσμα και δύναμη για τη συνέχεια. Στην προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ από τους οπορτουνιστές, το 1991, προσπάθησαν να την προσεγγίσουν στην Ελευσίνα. Μόλις κατάλαβε το θέμα, σηκώθηκε όρθια και τους ανταπάντησε όπως τους άξιζε, με ευθεία άρνηση και φωνές. Από την περίοδο της μεγάλης απεργίας των Χαλυβουργών, κάθε μέρα που βρισκόμασταν στην Ελευσίνα μάς καλούσε για φαγητό. Χαιρόταν να μας φροντίζει, μας είχε έγνοια. Μας υπολόγιζε όπως τα παιδιά της.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Είχε το πείσμα και τη ζωντάνια του κομμουνιστή. Δεν υπήρχε μέρα που να μην πάει εξόρμηση σε λαϊκή αγορά, ΚΑΠΗ, στην αγορά της πόλης. Η συμβολή της στο να γίνει κτήμα η Ιστορία της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ιδιαίτερα στην περιοχή του Θριασίου και της Μεγαρίδας είναι μεγάλη. Στη μνήμη της προσφέρουμε το ποσό των 200 ευρώ.

Κώστας Κατέβας, Αποστόλης Κύρλας, Μάκης Σίμος


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΚΑΤΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΚΑΤΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΡΙΖΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΡΙΖΑΣ

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΝΝΑ ΒΕΝΕΤΗ
ΑΝΝΑ ΒΕΝΕΤΗ

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΑΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΓΟΥΡΑΜΑΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΓΟΥΡΑΜΑΝΗΣ

ΚΑΙΤΗ ΦΕΙΔΑΚΗ
ΚΑΙΤΗ ΦΕΙΔΑΚΗ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΩΜΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΩΜΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΑ (ΖΩΗ) ΠΕΓΙΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΑ (ΖΩΗ) ΠΕΓΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΕΙΔΑΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΕΙΔΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΑΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΝΙΑΡΟΣ

ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗ
ΠΟΠΗ ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗ

ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ