Παρασκευή 13 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Μεγάλες ζημιές αποκαλύπτονται στην Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας από πλημμύρες, όπου τμήμα αρκετών πόλεων έχει βυθιστεί. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί κτηνοτρόφοι, για παράδειγμα στην Κίμπερλι, όπου πλημμύρισε έκταση τριπλάσια με τη Βρετανία.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Στους 18 έφτασαν χτες οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες και καταιγίδες που πλήττουν πολλές περιοχές της Καλιφόρνια από την περασμένη βδομάδα.

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Ο υπουργός Βιομηχανίας των ΗΑΕ και διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company), σουλτάνος Αχμεντ Αλ Τζαμπέρ, διορίστηκε χτες πρόεδρος της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία φέτος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Θα είναι ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος επιχείρησης ο οποίος θα προεδρεύσει σε Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Τουλάχιστον 6 εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χτες στην επαρχία Μαρκαζί του κεντρικού Ιράν. Το δυστύχημα έγινε όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε 20 εργάτες κλωστοϋφαντουργείου εξετράπη της πορείας του τη στιγμή που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, λόγω βλάβης στα φρένα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με φορτηγό, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κρίθηκε προφυλακιστέος ο 20χρονος που προχτές τραυμάτισε συνολικά 6 άτομα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, «Γκαρ ντι Νορ». Η απόφαση λήφθηκε ενώ ο άνδρας νοσηλεύεται με τραύματα στον θώρακα, αφού μετά τις επιθέσεις δύο αστυνομικοί τον τραυμάτισαν. Η Εισαγγελία ωστόσο εκτίμησε ότι η κατάσταση της υγείας του επιτρέπει την προφυλάκισή του. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο δράστης είναι Λίβυος και εναντίον του είχε εκδοθεί απόφαση απέλασης, η οποία δεν εφαρμόστηκε, λόγω της κατάστασης στη Λιβύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ