Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Συμπαράσταση στον αγώνα των καλλιτεχνών

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των καλλιτεχνών και όλου του λαού, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό τους «απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και Περιφερειακή Διοίκηση χειροκροτητή», εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής με αφορμή την καταψήφιση από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου της πρότασης ψηφίσματος που κατέθεσε προχτές ενάντια στο ΠΔ 85/22.

Σχολιάζοντας τη στάση των άλλων δυνάμεων αναφέρει:

«Η εκλεκτή της ΝΔ διοίκηση Πατούλη και τα γνωστά της εξαπτέρυγα (Τζήμερος και χρυσαυγίτες) για άλλη μια φορά ήταν απέναντι από τις εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την κ. Δούρου επίσης δεν στήριξε το ψήφισμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που απλά περιείχε τα αιτήματα των καλλιτεχνικών σωματείων και προσπάθησε να μας πείσει ότι για όλα φταίει μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "αθώος του αίματος", παρά τις ευθύνες που καταλογίζουν στις κυβερνήσεις διαχρονικά τα ίδια τα σωματεία. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι καλλιτέχνες μάλλον δεν ξέρουν (...).

Δυστυχώς όμως για αυτούς ο λαός μας δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Οι καλλιτέχνες έχουν ζήσει στο πετσί τους την υποβάθμιση του Πολιτισμού με τους διαρκώς μειωμένους προϋπολογισμούς όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών με τα λουκέτα σε Ορχήστρες, Θεατρικά Εργαστήρια, Μουσικά Σύνολα, Θεατρικές Σκηνές κ.λπ. με την παράλληλη αποθέωση της εμπορευματοποίησης και της ανταποδοτικότητας της Τέχνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ