Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απαντούν με απεργία

Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» για την απεργία στις 1 και 2 Φλεβάρη

Η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» («ΔΕΗ») καλεί τους ηθοποιούς να συμμετάσχουν στην απεργία που προκήρυξε το Σωματείο τους την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Φλεβάρη. Απεργία για εκείνες τις μέρες προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Η «ΔΕΗ» στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «χωρίς κανέναν δισταγμό καλούμε σε οργάνωση αυτής της απεργίας μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις κόντρα στην προσπάθεια της διοίκησης του ΣΕΗ να ρίξει αυτή την απεργία στα ξαφνικά και χωρίς καμία προετοιμασία». Αναφέρει ότι η «ΔΕΗ» εδώ και έναν μήνα έχει καλέσει σε Γενική Συνέλευση, για να συζητήσει ο κλάδος την οργάνωση του αγώνα και η διοίκηση με υπεκφυγές την αποφεύγει.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της καλεί «όλο τον κλάδο σε συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση ώστε να υπερψηφίσουμε τόσο το πλαίσιο όσο και τα αιτήματα που μπορούν πραγματικά να πιέσουν την εργοδοσία αλλά και την κυβέρνηση» και απαιτεί «εδώ και τώρα ίδρυση ανωτάτων σπουδών, πανεπιστήμιο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν». Ενώ επισημαίνει ότι η απεργία στρέφεται απέναντι στην κυβέρνηση αλλά «και κόντρα στην εργοδοσία. Είναι ευκαιρία να δείξουμε τη δύναμή μας διεκδικώντας ΣΣΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ