Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πέθανε 46χρονος παίκτης που κατέρρευσε σε αγώνα

Από ένα ακόμα τραγικό περιστατικό θανάτου ποδοσφαιριστή εν ώρα αγώνα σημαδεύτηκε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ενας 46χρονος παίκτης στην Αργολίδα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα μεταξύ Προίτου Νέας Τίρυνθας και Εθνικού Τολού, στο στάδιο του πρώτου, προχτές Κυριακή. Ο 46χρονος, που φέρεται να υπέστη ανακοπή, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες (σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε γιατρός) και αργότερα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας που τον παρέλαβε και τον μετέφερε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το νέο τραγικό περιστατικό, πέραν των όποιων παθολογικών αιτιών, επαναφέρει στο προσκήνιο σοβαρά ερωτήματα για ζητήματα όπως ο επαρκής προαθλητικός έλεγχος και οι συνθήκες ασφαλούς διεξαγωγής των ερασιτεχνικών αγώνων. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες στο γήπεδο της Αργολίδας δεν υπήρχε απινιδωτής, όπως συμβαίνει άλλωστε στην πλειοψηφία των γηπέδων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ενώ συχνά δεν υπάρχει καταρτισμένο προσωπικό για τη χρήση του μηχανήματος.

Μετά το νέο περιστατικό, η ΕΠΟ με χθεσινή απόφασή της ανακοίνωσε ότι δεν θα διεξάγεται κανένας αγώνας στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα χωρίς απινιδωτή στο γήπεδο, καθώς επίσης ότι θα αποστείλει επιστολή στα αρμόδια υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται, και ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση όλων των δήμων για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ