Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Α' ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Σύσκεψη στον Πειραιά με τη συμμετοχή των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ

Σύσκεψη - συζήτηση συστράτευσης και δράσης για την οργάνωση της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ στον λαό μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από τις Κομματικές Οργανώσεις της Α' Πειραιά του ΚΚΕ.

Στη σύσκεψη τις εισηγητικές ομιλίες έκαναν ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά του Κόμματος, και ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής με το Κόμμα στην Α' Πειραιά.

Μίλησαν και παρευρέθηκαν, εκτός των άλλων, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α' Πειραιά:

Αμπατιέλος Νίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Γκιτάκος Βασίλης, εργαζόμενος στον δήμο Πειραιά, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ και γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών δήμου Πειραιά

Ευαγγελάκης Θανάσης, ναυτεργάτης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

Κοτέας Αλέξανδρος, μισθωτός λογιστής, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Κυζίλη Ολυμπία, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά «Η Πρόοδος»

Λεωτσάκου Αννα, συνταξιούχος, πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ - Νόστος

Σταματέλου Δήμητρα, γιατρός παθολόγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Στη σύσκεψη, σε μαχητικό και ζεστό κλίμα, εκφράστηκαν ενθουσιασμός και διάθεση συμβολής των παρευρισκόμενων, καθώς επίσης αναδείχθηκαν δυνατότητες για ισχυροποίηση του ΚΚΕ στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Στις ομιλίες τονίστηκε ότι το αδύνατο γίνεται δυνατό όταν η λαϊκή οργή και αγανάκτηση δεν παγιδεύεται στα κάλπικα διλήμματα και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν τα μεγάλα προβλήματα του λαού. Γι' αυτό αναδείχθηκε η σημασία την επόμενη μέρα ο λαός να έχει ένα δυνατό ΚΚΕ και μια αδύνατη αντιλαϊκή - από χέρι - κυβέρνηση, όποιο χρώμα ή σχήμα και αν έχει.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Δήμητρα Βήνη, παιδίατρος στο Κρατικό Νίκαιας και κοινοτική σύμβουλος στην Α' Κοινότητα Πειραιά με την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες», η οποία αναφέρθηκε στις μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Πειραϊκής εδώ και τέσσερα χρόνια, στις οποίες το ΚΚΕ συνέβαλε μέσα από την πολλαπλή δράση του, τόσο με Επερωτήσεις στη Βουλή και την Ευρωβουλή, παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, όσο και στους δρόμους και το κίνημα. Κλείνοντας σημείωσε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι μια τίμια ψήφος που αφορά τη στάση και τη δράση του για να λυθούν οξυμένα λαϊκά προβλήματα στον Πειραιά και όχι μόνο.

Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Ελπίδα Παντελάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και γενική γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ