Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η δολοφονία του Αλκη δεν θα ξεχαστεί

Συνεχίστηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, φίλαθλου του Αρη, με τις καταθέσεις δύο ακόμα φίλων του. Ο 20χρονος σπουδαστής «έδειξε» τον δεύτερο από τους 12 κατηγορούμενους (χούλιγκανς του ΠΑΟΚ) ως αυτόν που ρώτησε τον ίδιο και την παρέα του «τι ομάδα είστε». Ο εν λόγω μάρτυρας είχε δεχτεί επίθεση με δρεπάνι στη γλουτιαία περιοχή.

Ο άλλος μάρτυρας μετέφερε έναν άγνωστο έως τώρα διάλογο. Οπως είπε, όταν η παρέα του Αλκη απάντησε στο ερώτημα «τι ομάδα είστε», κάποιος από τους κατηγορούμενους φέρεται να είπε «δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε» αλλά στη συνέχεια συγκατηγορούμενός του είπε τη φράση «στα ... μας, πάμε».

Περιγράφοντας πώς ο ίδιος βίωσε την επίθεση, είπε: «Αντιλήφθηκα 5-6 άτομα να έρχονται προς τα πάνω μας. Είδα να κρατούν μαχαίρι και λοστό. Κατάλαβα ότι κάτι πάει να γίνει. Με έπιασε ένας και μου έδωσε κάποιες μπουνιές, αλλά καλύφθηκα με τα χέρια. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα με άφησε, δεν ξέρω γιατί, και κατάφερα να φύγω».

Η δίκη θα επαναληφθεί την Πέμπτη 9/2 με την εξέταση μαρτύρων - αστυνομικών.

Διήμερο τουρνουά από τους Φοιτητικούς Συλλόγους

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το διήμερο τουρνουά των Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης που οργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, με σύνθημα «Το ποδόσφαιρο που θέλουμε δεν αφαιρεί ζωές, δίνει ζωή στον αγώνα για τις ανάγκες μας!». Με τη δράση αυτή οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι οι στρατοί επιχειρηματικών συμφερόντων που δρουν στον αθλητισμό δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν, ότι οι φοιτητές δεν θέλουν να γίνουν ξανά μάρτυρες τέτοιων περιστατικών.


Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ, ως πρωτοβουλία που εντάσσεται στις δράσεις των Φοιτητικών Συλλόγων Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, ΜΜΕ, Δασολογίας, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, ΣΕΥ (ΔΙΠΑΕ) και ΣΟΦΕΘ.

Με τη δράση αυτή οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έστειλαν το μήνυμα ότι οι φοιτητές θα συνεχίσουν να παλεύουν ώστε η δολοφονία αυτή να μην ξεχαστεί, ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν στον αθλητισμό και γεννούν αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ