Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις αστυνομικών

Mε την κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε και χτες η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, φίλαθλου του Αρη, από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Αξιολογώντας τα διαθέσιμα βίντεο που υπάρχουν στο υλικό της δικογραφίας - τα οποία δεν αποτυπώνουν το σύνολο της επίθεσης - ο αστυνομικός έβγαλε από το «κάδρο» κάποιους κατηγορούμενους σε σχέση με το σημείο όπου τελέστηκε το φονικό, αν και πρόσθεσε ότι από το υλικό αυτό «δεν μπορεί να αποδειχθεί ποιοι, πόσοι και με τι χτύπησαν τον Αλκη και τους δύο φίλους του».

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα να κληθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος πριν από την άφιξη των συναδέλφων τους από το Εγκλημάτων κατά της Ζωής. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προκλήθηκε ένταση μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Μάλιστα, το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει για λίγη ώρα, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με τους συγγενείς του 19χρονου αδικοχαμένου να φωνάζουν αγανακτισμένοι από τις θέσεις του ακροατηρίου «σεβαστείτε τη μνήμη του Αλκη και τους γονείς του». Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ