Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Νίκη των ταξικών δυνάμεων

Ακόμη πιο ενισχυμένος, με 87%, ο συνδυασμός που στήριξε η ΕΣΑΚ στις εκλογές για νέα διοίκηση

Νικητής αναδείχτηκε, για μια ακόμα φορά, ο «Ενιαίος Συνδυασμός Εργατοτεχνιτών Μετάλλου», που υποστηρίζεται από την παράταξη της ΕΣΑΚ, στις εκλογές που διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν χτες στο Συνδικάτο Μετάλλου Λάρισας.

Στις εκλογές ψήφισαν 427 άτομα έναντι 336 το 1998. Αναλυτικά ο «Ενιαίος Συνδυασμός Εργατοτεχνιτών Μετάλλου» έλαβε 365 ψήφους, ποσοστό 87% έναντι 277 ψήφων και ποσοστό 82% που είχε λάβει το 1998, ενώ εξέλεξε 8 μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου, 10 αντιπροσώπους στο ΕΚ Λάρισας από 7 που είχε και 4 αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου από 3.

Αντίθετα η παράταξη της ΠΑΣΚΕ «έπεσε» από 17% στο 11,5% που είχε το 1998 και εξέλεξε ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο, έναν αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και κανέναν αντιπρόσωπο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου.

Με ανακοίνωσή του ο «Ενιαίος Συνδυασμός Εργατοτεχνιτών Μετάλλου» χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των εργαζομένων στις εκλογές του Συνδικάτου και την καθολική εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, την οποία ανέδειξαν και πάλι πρώτη και με αυξημένα ποσοστά. «Με την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στην παράταξη - τονίζεται στην ανακοίνωση - θα συνεχίσουμε τον αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για να μην περάσει η αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των βιομηχάνων, για αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ