Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΙΤΙΝΓΚ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΛΙΕΒΕΝ
Στα 8,41 μ. πέταξε ο Μίλτος Τεντόγλου

«Πληρωμένη» απάντηση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, που του είχε ακυρώσει προηγούμενο ρεκόρ

Eurokinissi

Την έντονη αντίδραση του χρυσού Ολυμπιονίκη του μήκους και εκ των κορυφαίων αθλητών παγκοσμίως Μίλτου Τεντόγλου προκάλεσε η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Atletics), να ακυρώσει την πρόσφατη σπουδαία επίδοση και κορυφαία της χρονιάς στα 8,40 μ. που πέτυχε στο μίτινγκ του Ταρούν, κρίνοντας ότι τα παπούτσια που φορούσε ήταν αντικανονικά.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, ο Μ. Τεντόγλου κάνει λόγο για αδικία και ασάφειες στη διαδικασία ελέγχου, ενώ κατηγορεί τους ανθρώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πως δεν έχουν «ιδέα από παπούτσια και αθλητισμό».

«Νομίζω ότι πρέπει να έχετε στην ομάδα σας ανθρώπους με εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που κάνει το άλμα. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές. Δεν με νοιάζει για το άλμα στα 8,40 μ. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Είναι απλώς άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την προσεχή εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια σε διαφορετικό χρώμα, οπότε είναι "εγκεκριμένα". Προφανώς είναι εντάξει να χάνεις τρία αντιντόπινγκ τεστ αλλά να μην φοράς συγκεκριμένα παπούτσια», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

Το 'πε και το 'κανε λοιπόν ο Μ. Τεντόγλου, ο οποίος χτες στο μίτινγκ του Λιεβέν «πέταξε» στα 8,41 μ.!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ