Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ
Κατάθεση αυτοπτών μαρτύρων

Με τις καταθέσεις του 19χρονου οδηγού και του 20χρονου συνοδηγού του λευκού οχήματος συνεχίστηκε χτες, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, φιλάθλου του Αρη.

Με το αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν πίσω από την πομπή των οχημάτων που χρησιμοποίησαν οι 12 κατηγορούμενοι χούλιγκανς του ΠΑΟΚ και ακινητοποιήθηκαν σε μικρή απόσταση από τον τόπο τέλεσης του εγκλήματος.

Και οι δύο είχαν πάει αυτοβούλως να καταθέσουν στην αστυνομία, διότι στα βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, για τη δολοφονική επίθεση, φαινόταν το αυτοκίνητό τους.

Οπως είπε ο 20χρονος, «έτυχε να περνάμε από την περιοχή και να συμβαίνει αυτό μπροστά μας». Συνεχίζοντας, ανέφερε πως θυμάται να βγαίνουν περίπου 4-5 άτομα από το κάθε αυτοκίνητο από τα δυο που ήταν μπροστά τους. Οι περισσότεροι φορούσαν κουκούλες και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να διακρίνει τα πρόσωπα των δραστών. Επίσης, είπε πως θυμάται από το ένα αυτοκίνητο να ανοίγουν το πορτμπαγκάζ και να βγάζουν αντικείμενα. «Ηταν σαν να βγάζουν ένα ξύλο, ένα σίδερο, δεν είδα», είπε.

Ενώ για τη δολοφονική επίθεση, είπε πως από το σημείο που βρισκόταν δεν υπήρχε οπτική επαφή με το συμβάν. Ακουσε φωνές, βογκητά και βρισιές. Μετά, είδε άτομα να τρέχουν και να επιστρέφουν στα αυτοκίνητα. «Είπαμε θα μας πάρει και εμάς η μπάλα, θα μας σπάσουν το αυτοκίνητο μη γίνει κάτι με εμάς, γι' αυτό πήγαμε δεξιά ανάποδα σε μονόδρομο».

Ο 19χρονος οδηγός, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι «ήταν πολλά άτομα, κινήθηκαν με γρήγορες κινήσεις. Φορούσαν κουκούλες και κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα που μπορούν να κάνουν ζημιά. Γινόταν πανικός μέσα στο στενό».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, εξήγησε και τον λόγο που έστριψε και μπήκε στο μονόδρομο. Οπως είπε, επειδή είδε άτομα να έρχονται προς το σημείο και να πετάνε αντικείμενα προς το ένα αυτοκίνητο των δραστών, έστριψε δεξιά για να μην του σπάσουν το αυτοκίνητο, αφού όπως είπε, το είχε πάρει κρυφά από τον πατέρα του.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα (20/2), οπότε αναμένεται να καταθέσει ακόμη ένας αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ