Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
Διατηρήθηκε η προσωρινή διαταγή για αντιπλημμυρικά έργα στο Κόμμα Λαμίας

Συζητήθηκαν χτες, Πέμπτη 16 Φλεβάρη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει πλημμυροπαθείς και κάτοικοι του χωριού Κόμμα Λαμίας κατά του ελληνικού Δημοσίου και της κατασκευάστριας εταιρείας του οδικού άξονα Ε65.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής για την άμεση υλοποίηση παρεμβάσεων, ώστε να προστατευτούν οι κάτοικοι του χωριού από τον κίνδυνο νέας πλημμύρας, ενώ η έκδοση της απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων, αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Οι κάτοικοι, ωστόσο, επισημαίνουν πως οι παρεμβάσεις που ξεκίνησαν μετά την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει δημιουργηθεί με την κατασκευή του Ε65 και ιδιαίτερα με τα έργα στον κόμβο σύνδεσης στην είσοδο της Λαμίας. Ζητούν άμεση και ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα αποκαθιστά τη ροή του νερού προς τη θάλασσα και θα αποτρέπει και μετατροπή της περιοχής σε λίμνη.

Πλημμυροπαθείς και κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν μαζικά έξω από το δικαστήριο της Λαμίας, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ