Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΙΝΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές

Ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές εκ μέρους της διοίκησης του δήμου καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σιντικής στην ΠΕ Σερρών, με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις ΑΠΕ και το περιβάλλον.

Οπως αναφέρει, στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη 8/2, όπου συζητήθηκε η δημιουργία αιολικού πάρκου και ενώ η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαρία Ιωαννίδου τοποθετούνταν, «ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Παναγιώτης Κυρμπιχτσής, με περισσό θράσος και χωρίς καμία αρμοδιότητα, έκανε νόημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να διακόψει τον λόγο της. Ο λόγος μάλιστα που επικαλέστηκε ότι το έκανε, ήταν πως δεν έχει δικαίωμα η σύμβουλός μας να υπερβαίνει τον χρόνο γιατί είναι κατωτέρου φύλου!!!».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι «δεν μας εκπλήσσουν τέτοιου είδους φασιστικές συμπεριφορές από τον συγκεκριμένο ειδικό συνεργάτη του δημάρχου, καθώς είναι γνωστές σε όλους οι πολιτικές του απόψεις. Υμνητής και υπέρμαχος της δικτατορίας της 21ης Απριλίου και συμμετέχων σε γενέθλιες εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες αναπολούνταν η άνοδος των συνταγματαρχών στην εξουσία». Καλεί τον δήμαρχο Σιντικής να πάρει θέση και «να απομακρύνει άμεσα τον εν λόγω "ειδικό" συνεργάτη από τα "καθήκοντά" του. Σε διαφορετική περίπτωση είναι σαν να ενστερνίζεται τις φασιστικές, ρατσιστικές απόψεις του».

Καλεί επίσης το σύνολο των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων να πάρουν θέση.

Κυρίως καλεί τους δημότες του δήμου Σιντικής «να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά και να βάλουν στο περιθώριο τέτοιου είδους ιδεολογήματα. Να βγάλουν συμπεράσματα γιατί τέτοιες συμπεριφορές εσκεμμένα αποπροσανατολίζουν από το κύριο, που είναι η διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας, η καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ