Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ψήφο στη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Μηχανικών»

Αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους μηχανικούς που εργάζονται στο δημόσιο, να την υπερψηφίσουν στις εκλογές της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής που πρόκειται να γίνουν αύριο Πέμπτη 28 Μάρτη, απευθύνει η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Μηχανικών», προβάλλοντας ένα συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο δράσης.

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Μηχανικών» διακηρύσσει ότι υποστηρίζει σαν κατεύθυνση τη γραμμή του ταξικού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος και δηλώνει ότι συντονίζει τον αγώνα της και με τους άλλους εργαζόμενους, ότι παλεύει και μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Αποδίδει ευθύνες στις ηγεσίες των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων του χώρου, που συνδιαμορφώνουν την πλειοψηφία στο ΔΣ του Συλλόγου, γιατί ενώ η κυβέρνηση πέρασε και περνά σοβαρά αντιυπαλληλικά μέτρα και νέες αντιδραστικές αλλαγές στο Δημόσιο που πλήττουν βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, δεν κατόρθωσαν να οργανώσουν την αποφασιστική αντίσταση και πάλη των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών. Οπως τονίζει, «κάποιες "ντουφεκιές" έπεσαν μόνο όταν από την πλευρά της κυβέρνησης επιχειρήθηκε να μειωθεί μέχρι και το βοήθημα που μας δίνει, δηλαδή το 6 και 7 τοις χιλίοις, μαζικοί αγώνες όμως τέτοιοι που να αγκαλιάζουν το σύνολο του κλάδου μας δεν έγιναν».

Σημειώνουμε ότι οι εκλογές της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής θα γίνουν στην Αθήνα, στο Γενικό Χημείο του Κράτους (Τσόχα 16, Αμπελόκηποι) από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, ενώ για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των μηχανικών του δημοσίου, απαιτείται αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας.

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας» απαρτίζουν αγωνιστές μηχανικοί που εργάζονται σε όλο το φάσμα των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο για το Διοικητικό Συμβούλιο και για Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία, απαρτίζουν οι: Απόστολος Βασίλειος (Δήμος Αγ. Αναργύρων), Βασιλείου Θωμάς (υπουργείο Γεωργίας), Γεωργαράκος Γεώργιος (Νομαρχία Αθηνών), Γεωργαράκος Ηλίας (Δήμος Αθήνας), Δαλόπουλος Ανδρέας (ΥΠΕΧΩΔΕ), Δανδουλάκη Μιράντα (ΥΠΕΧΩΔΕ), Γεωργούλια - Ζιώγα Αναστασία (ΥΠΕΧΩΔΕ), Κονταργύρης Κωνσταντίνος (Δήμος Καισαριανής), Κουμουνδούρος Παναγιώτης (Δήμος Ελληνικού), Κουτζής Δημήτριος (Δήμος Κερατσινίου), Κούτσης Χρήστος (Νοσοκ. Ευαγγελισμός), Λαζόγκας Ιωάννης (ΥΠΕΧΩΔΕ), Λεμπέσης Χρήστος (Δήμος Καλλιθέας), Μαγγίνας Σπυρίδων (Δήμος Καματερού), Μηλιαρονικολάκη Ελένη (ΚΕΑΤ), Μπαμπίρη Χαρούλα (Δήμος Πειραιά), Μπλέτας Ηλίας (Δήμος Ανω Λιοσίων), Ντομουχτζής Γεώργιος (ΥΒΕΤ), Παλούμπα Ιωάννα (ΥΠΕΧΩΔΕ), Παπαβασιλείου Ευρυπίδης (Δήμος Ηλιούπολης), Πανδής Κωνσταντίνος (ΥΠΕΧΩΔΕ Κορίνθου), Πρεκετέ Αγγελική (Δήμος Περάματος), Σγουραμάνης Βασίλειος Γεν. Γραμ. Αθλητισμού), Σιώτα Αργυρή (Πανεπιστήμιο Αθήνας), Σκλιάς Κωνσταντίνος (ΕΟΤ), Τζατζάνης Κωνσταντίνος (ΤΕΕ), Τσιρλίδης Δημήτριος (υπουργείο Γεωργίας), Τσοκανάς Βασίλειος (ΥΠΕΧΩΔΕ) και Χαμαλίδης Θεόδωρος (Δήμος Ζεφυρίου). Για την Εξελεγκτική Επιτροπή, υποψήφιοι είναι: Μητσάκη Ελένη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και Παντελάκης Μιχαήλ (ΑΣΔΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (2010-10-31 00:00:00.0)
Εκλογές στους μηχανικούς του Δημοσίου (2008-04-02 00:00:00.0)
Οι μηχανικοί ψηφίζουν «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» (2004-03-30 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι μηχανικοί (2003-12-03 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο μάχης (2000-11-21 00:00:00.0)
Το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Αιτωλοακαρνανίας (1998-10-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ