Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πρόταση για νέα αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική

Πρόταση για την επιβολή νέων, αυστηρότερων περιορισμών στη μετανάστευση παρουσίασε χτες η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θέλουμε άλλες εισροές παράτυπων μεταναστών στα νότια σύνορά μας με το Μεξικό».

Βάσει των νέων κανόνων, οι αιτούντες άσυλο που δεν έχουν κλείσει ραντεβού σε συνοριακό πέρασμα των ΗΠΑ ή δεν χρησιμοποιούν κάποιο από τα ανθρωπιστικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα σε κάποιες εθνικότητες, δεν θα μπορούν να το λάβουν, παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Επίσης, θα πρέπει πρώτα να ζητούν προστασία και να τους την αρνούνται από τις χώρες από τις οποίες διέρχονται για να μπορούν να υποβάλουν αίτημα για παροχή ασύλου στις ΗΠΑ. Τα νέα μέτρα θα αφορούν τους ενήλικες και τις οικογένειες, ενώ εξαιρούνται οι ανήλικοι και θα έχουν διάρκεια δύο ετών με το ενδεχόμενο παράτασης.

Επαναφέρουν επίσης μέρος των κανονισμών που είχαν υιοθετηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, την εφαρμογή των οποίων εμπόδισαν δικαστήρια.

Ηδη πάντως οι πρώτες αντιδράσεις από υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σχετικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι έντονες.

Οι νέοι κανονισμοί αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ και θα είναι διαθέσιμοι για διαβούλευση για περίπου 30 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ