Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ
Δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, μπροστά στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες!

Καρδίτσα
Καρδίτσα
Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων παρουσιάστηκαν χθες σε εκδηλώσεις των αντίστοιχων Τομεακών Επιτροπών, παρουσία μελών του Κόμματος αλλά και ανθρώπων που συμπορεύονται με τους κομμουνιστές στους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες.

Στην Καρδίτσα την παρουσίαση έκανε η Χριστίνα Μπεκιάρη, Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αποτελείται από πρωτοπόρους αγωνιστές, από συντρόφους που όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν πολλές μάχες κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Αποτελείται από ανθρώπους που μπήκαν μπροστά στη διεκδίκηση βασικών εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, που ξεχωρίζουν για τη μαχητική παρουσία στο κίνημα και στους αγώνες, για την ανιδιοτελή προσφορά τους».

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον νομό Καρδίτσας:

1. Αγγέλου Λήδα, 37 ετών, αυτοαπασχολούμενη βιολόγος στον χώρο της Υγείας, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλους της ΟΓΕ).

2. Γάζος Εκτορας, 37 ετών, μαιευτήρας - γυναικολόγος επιμελητής Β' Κέντρου Υγείας και Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας ν. Καρδίτσας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τρίκαλα
Τρίκαλα
3. Μπούτα Πηνελόπη (Πόπη), 43 ετών, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας, επισκέπτρια Υγείας στο ΚΥ Καρδίτσας, δημοτική σύμβουλος Καρδίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΚ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων των ΚΥ ν. Καρδίτσας.

4. Τέγος Νίκος, 39 ετών, πολιτικός μηχανικός, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

5. Τζόκας Παναγιώτης (Πάνος), 49 ετών, αρχιτέκτων μηχανικός, μέλος του Τομεακού Γραφείου Καρδίτσας του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας.

6. Τσιούτρας Γιάννης, 55 ετών, αγρότης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Να αναδειχθεί κομμουνιστής βουλευτής στα Τρίκαλα!

Αντίστοιχα στα Τρίκαλα, στην εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο Τσιτσάνη, την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η εκδήλωση «συνδυάζεται συμβολικά με δύο σημαντικές ιστορικές αναφορές: Η πρώτη αφορά τον χώρο όπου γίνεται, ο οποίος είναι οι παλιές φυλακές των Τρικάλων, που αποτέλεσε χώρο εγκλεισμού εκατοντάδων πολιτικών κρατούμενων, μεταξύ τους πολλών κομμουνιστών, αγωνιστών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, της ΕΠΟΝ, καθώς και του αντιδικτατορικού αγώνα. Η δεύτερη αφορά την ημερομηνία, 23 Φλεβάρη, που συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ».

Γι' αυτό άλλωστε με το τέλος της εκδήλωσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές, κατέθεσε στεφάνια και λουλούδια στο μνημείο των απαγχονισμένων ΕΠΟΝιτών, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον νομό Τρικάλων:

  • Καΐκης Γεώργιος, 60 ετών, καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων από το 2002, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Τρικκαίων από το 2006. Υπήρξε πρωταθλητής στίβου στους δρόμους ταχύτητας με τον Γυμναστικό Σύλλογο Τρικάλων, Βαλκανιονίκης στίβου με την Εθνική ομάδα, μέλος της Εθνικής για μια 10ετία, με συμμετοχές σε πανευρωπαϊκούς αγώνες.
  • Κανταρτζής Αχιλλέας, 64 ετών, δικηγόρος. Μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, πρώην βουλευτής Τρικάλων (εξελέγη στις εκλογές του 1996, του 2007 και του Μάη 2012).
  • Καπέτη Γεωργία, 36 ετών, εκπαιδευτικός - φιλόλογος. Απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θεσσαλίας.
  • Λιατίφης Γεώργιος, 40 ετών, μηχανολόγος - μηχανικός. Πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «ΦΑΓΕ», μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.
  • Ντουρλιός Λάμπρος, 44 ετών, μηχανολόγος μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων. Μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Θεσσαλίας.
  • Στάμου Εφη, 49 ετών, δικηγόρος αυτοαπασχολούμενη, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, δραστηριοποιήθηκε στο γονεϊκό κίνημα ως μέλος ΔΣ Συλλόγων Γονέων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ