Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές η πάλη ενάντια στην εμπλοκή

«Η παρουσία κλιμακίου της αμερικανικής διπλωματίας στην Αλεξανδρούπολη, και η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του λιμανιού, αποτελεί ακόμα ένα βήμα κλιμάκωσης της εμπλοκής της περιοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία», σημειώνει η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη της υφυπουργού Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Θυμίζουμε πως η Σελέστ Γουαλάντερ, αρμόδια για θέματα διεθνούς ασφαλείας, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας, για να επιβλέψει τη μετατροπή του λιμανιού, και της πόλης γενικότερα, σε πολεμικό ορμητήριο και κόμβο μεταφοράς στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται από την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαιροποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει: «Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, των υπόλοιπων κομμάτων που στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας μας στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ολο αυτό το διάστημα έχουν καταρρεύσει οι μύθοι και τα επιχειρήματά τους. Η περιοχή μας μετατράπηκε σε ορμητήριο και στόχο. Ο πόλεμος όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά κλιμακώνεται. Ο λαός βιώνει την ανασφάλεια και την ενεργειακή φτώχεια, δέχεται νέο χτύπημα στα δικαιώματα και το εισόδημά του από την ακρίβεια και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο λαός μπορεί να δώσει τη διέξοδο με τη δική του πάλη σε κάθε χώρα αγωνιζόμενος ενάντια στον πραγματικό εχθρό, το σύστημα της εκμετάλλευσης, των ανταγωνισμών και του πολέμου, όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις που τον δένουν για τα συμφέροντα των λίγων στον πόλεμο και τη δυστυχία.

Αυτή η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας, για να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, μπορεί να δυναμώσει τώρα πριν να είναι αργά. Να γίνει κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές δυναμώνοντας τη φωνή που σταθερά και στην πράξη αγωνίζεται ενάντια στην εμπλοκή της περιοχής μας, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ