Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πολλά ερωτήματα και έντονες αντιδράσεις για περίεργες διασυνδέσεις

Εντονες αντιδράσεις στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει προκαλέσει μια υπόθεση που αφορά περίεργες διασυνδέσεις δικαστικού επιμελητή με ανώτατους δικαστές, εισαγγελείς, υπουργούς, μεγαλοδικηγόρους. Πιο συγκεκριμένα, οι αποκαλύψεις αφορούν τον δικαστικό επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλο, την πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη και την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαριάνθη Παγουτέλη.

Μάλιστα, με αφορμή όσα δημοσιοποιήθηκαν, η μειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ζήτησε την παραίτηση της προέδρου Μ. Στενιώτη.

Θυμίζουμε ότι ο Γ. Παναγόπουλος είναι αυτός που είχε προκαλέσει σκάνδαλο το 2017, όταν είχε μεταβεί στο Ρέθυμνο για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, για λογαριασμό αμερικανικού fund, και συνάντησε τις αντιδράσεις των πολιτών που αντιστέκονταν στους πλειστηριασμούς. Τότε είχε χαρακτηρίσει προκλητικά τους πολίτες που διαμαρτύρονταν «ξεδοντιάρηδες, βρωμιάρηδες και άπλυτους». Είναι γνωστό ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Αμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο, ο οποίος μάλιστα εγκαινίασε και το γραφείο του στον Πειραιά!

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατα στοιχεία, και συγκεκριμένα σε βίντεο που αναρτήθηκε πριν λίγες μέρες στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube, ο δικαστικός επιμελητής εμφανίζεται να κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε μαγαζί της Αθήνας, παρουσία της Μ. Στενιώτη και της Μ. Παγουτέλη, της υφυπουργού Συρεγγέλα, του προέδρου του ΔΣΑ Δ. Βερβεσού και πολλών άλλων δικαστών, εισαγγελέων, μεγαλοδικηγόρων κ.λπ. Στον χαιρετισμό του μάλιστα εμφανίζεται να λέει ότι διατηρεί διαχρονικές σχέσεις με πέντε προηγούμενους προέδρους της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Κάποιοι από αυτούς τους προέδρους που αναφέρει είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν και για εμπλοκή τους με το παραδικαστικό κύκλωμα.

Στη συνέχεια, στο ίδιο βίντεο, ο Παναγόπουλος φαίνεται να παραδίδει μια τιμητική πλακέτα του γραφείου του στα χέρια της Στενιώτη, η οποία ενεργεί ως εντεταλμένη του Παναγόπουλου και βραβεύει την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μ. Παγουτέλη, για την προσφορά της στη Δικαιοσύνη! Είναι φυσικά πρωτοφανές και πέρα από κάθε λογική να γίνεται δημόσια βράβευση δικαστών από έναν δικαστικό επιμελητή. Μάλιστα η συγκεκριμένη δικαστής που βραβεύεται εμφανίζεται σε ένα παλαιότερο βίντεο, του 2020, που έχει αναρτήσει ο ίδιος, να αποσπά τις ευχαριστίες του Παναγόπουλου γιατί τον βοήθησε σε μια υπόθεση που είχε στα δικαστήρια! Ανοιχτή και προκλητική ομολογία παρέμβασης σε δικαστική υπόθεση, με άλλα λόγια.

Η Παγουτέλη, θυμίζουμε, είναι η δικαστής που προήχθη από την κυβέρνηση σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου πέρυσι, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τις αντισημιτικές απόψεις της. Στο βίντεο μάλιστα του 2020 ο Παναγόπουλος έχει τόση άνεση με τους παρευρισκόμενους δικαστές και εισαγγελείς, σαν να είναι ο προϊστάμενός τους, ώστε κάνει ακόμα και αναφορές σεξιστικού περιεχομένου σε γυναίκες εισαγγελείς, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση!

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Τι είδους σχέσεις μπορεί να διατηρεί το γραφείο ενός ιδιώτη δικαστικού επιμελητή, που κάνει «εκτελέσεις» σε σπίτια πολιτών, με προέδρους της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων; Τι σχέσεις διατηρεί με πέντε προέδρους της Ενωσης, με υπουργούς, δικαστές, εισαγγελείς, προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων, μεγαλοδικηγόρους, δημάρχους, προέδρους τραπεζικών ομίλων και άλλους μεγαλοσχήμονες που είναι καλεσμένοι του;

Η υπόθεση, παρά τις πληροφορίες για προσπάθεια κουκουλώματος, φαίνεται ότι έχει πολύ ευρύτερες προεκτάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερωτήματα για προαγωγή στον Αρειο Πάγο (2022-09-02 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκλογές (2022-05-10 00:00:00.0)
Ισχυρή επικράτηση της ομάδας Σεβαστίδη (2020-09-16 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την αύξηση των προέδρων εφετών (2019-11-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-05-29 00:00:00.0)
Ευθύνες για τα ιδιότυπα προνόμια των μεγαλοδικηγόρων (1996-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ