Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δασικές πυρκαγιές σε Αχαΐα και Ζάκυνθο

Μια σειρά από περιστατικά δασικών πυρκαγιών σημειώθηκαν την Κυριακή σε περιοχές της Αχαΐας και της Ζακύνθου κινητοποιώντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ευτυχώς πρόλαβαν την περαιτέρω εξάπλωσή τους.

Συγκεκριμένα, στο Κυπαρίσσι του δήμου Ερυμάνθου της Αχαΐας κάηκαν περίπου 80 στρέμματα δάσους, μετά από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν συνολικά 68 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 18 οχήματα και από αέρος δύο «Καναντέρ». Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Βελά της Αιγιάλειας, όπου επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Στη Ζάκυνθο δασική πυρκαγιά ξέσπασε στο Κορίθι στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού το μεσημέρι, ενώ λίγο αργότερα εκδηλώθηκαν παρόμοια περιστατικά στο «Μικρό Νησί» Βολιμών, λίγα χιλιόμετρα από το πρώτο περιστατικό και στον Αγαλά.

Η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα καθώς στο νησί έπνεαν άνεμοι έως και 9 μποφόρ σε ορισμένα σημεία. Ευτυχώς δεν απειλήθηκαν σπίτια, ωστόσο, πρόκειται για περιοχές όπου και άλλες φορές στο παρελθόν έχουν σημειωθεί παρόμοια φαινόμενα. Τα αίτια όλων των συμβάντων διερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ