Πέμπτη 2 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργούν στις 7 Μάρτη οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ

Να συμμετάσχουν αποφασιστικά στην απεργία στις 7 Μάρτη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνονται καλεί τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση». Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της για την απεργιακή κινητοποίηση η ΔΑΣ, «η δραματική έλλειψη προσωπικού, με τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων των τελευταίων χρόνων και με τις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ σήμερα, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως, να μην έχουν κάνει καμία πρόσληψη μόνιμου υπαλλήλου, η εντατικοποίηση της εργασίας, ο αυταρχισμός, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, η έλλειψη καθαριότητας, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, έρχονται να συμπληρώσουν το ζοφερό σκηνικό».

Καταγγέλλει επίσης πως «η πολιτική κατεύθυνση και στόχευση όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι η μετατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης αφενός από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική ευθύνη, αφετέρου σε πεδίο κερδοφορίας μέσω της σταδιακής ιδιωτικοποίησης. Εκεί στοχεύουν η είσοδος των πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων, των managers, η δημιουργία του ΤΕΚΑ, η παραχώρηση του τηλεφωνικού κέντρου 1555 σε εταιρεία έναντι εκατομμυρίων κ.λπ. Η ιδιωτικοποίηση επιταχύνεται με το ξεπούλημα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ, που αποκτήθηκε από τις εισφορές των ασφαλισμένων και αποτελεί "εγγύηση" για την καταβολή των συντάξεων. Σήμερα παραδίδεται στα δόντια των ιδιωτών προς "αξιοποίηση", μέσω της δημιουργίας ανώνυμης εταιρείας». Στηλιτεύει δε την κυβερνητική απόφαση για την «πρόσληψη» «γενικών διευθυντών και διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα, και μάλιστα με τις προκλητικές αμοιβές των 8.000 ευρώ!».

Κλείνοντας η ΔΑΣ ΕΦΚΑ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7/3 στην Αθήνα, στο υπουργείο Εργασίας στις 11 π.μ., και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι Σύλλογοι και η Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ