Σάββατο 4 Μάρτη 2023 - Κυριακή 5 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Γιατί συμπόρευση με το ΚΚΕ, με τη λογική ενός απόστρατου πτέραρχου

Οσο κι αν επιμένουν, το μαύρο δεν θα γίνει άσπρο. Οσο κι αν τους ξεπλένουν, δεν καθαρίζουν, δεν αλλάζουν, δεν μεταρρυθμίζονται. Ευρωπαϊκή Ενωση, Ηνωμένες Πολιτείες, ΝΑΤΟ και η πατρίδα μας αποικία. ΝΑΤΟ το εργαλείο άσκησης και υλοποίησης της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη, που σταδιακά αποκτά παγκόσμιο ρόλο.

Το άδικο και η τυραννία, ακόμα κι αν αντέχονται, είναι καλό για τον λαό όταν ανατρέπονται. Οι λύκοι δεν είναι χορτοφάγοι. Μαζί τους κολιγιές δεν κάνεις. Δεν πιάνεις φιλία. Το ΝΑΤΟ δεν είναι φιλειρηνική εταιρεία και η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός.

Ας σταματήσουμε να επιλέγουμε μεταξύ μπαγιάτικου και σάπιου, γιατί το πρόβλημα είναι στη ρίζα και όχι στον καρπό. Γιατί ισότητα και ελευθερία είναι ουτοπία στον καπιταλισμό. Ας σταματήσουμε τους συνδυασμούς του πολέμου να συνεχίσουν να μας δυναστεύουν. Μην ακούμε τις σειρήνες του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων στην οικονομία, στην Υγεία, στην Παιδεία, στις σχέσεις εργασίας, στην Κοινωνική Ασφάλιση και όχι μόνο, δυσκολεύει καθημερινά την επιβίωσή μας. Εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μεγάλων εταιρειών, της οικονομικής ελίτ της χώρας. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και ο λαός φτωχότερος.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση όχι μόνο δεν είναι η κοινωνία των λαών, όπως μας έλεγαν κόμματα και κυβερνήσεις, αλλά έχει πλέον φανερωθεί το πραγματικό της πρόσωπο, που είναι η κοινωνία των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η οικονομική πολιτική της καπιταλιστικής - ιμπεριαλιστικής Ενωσης εστιάζει στην αύξηση του κέρδους του κεφαλαίου και η Υγεία, η Παιδεία, οι σχέσεις εργασίας, η Κοινωνική Ασφάλιση και όχι μόνο θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους. Στον στρατιωτικό τομέα φυσικά δεν μένει πίσω, δρώντας κυρίως συμπληρωματικά προς το ΝΑΤΟ.

Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να διατυμπανίζει ότι θα μας υποστηρίξουν έναντι της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και του αναθεωρητισμού της, μια πολιτική που εξυπηρετεί το εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο και τα οικονομικά, γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών και του κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη δραστηριότητες των ΝΑΤΟικών σχημάτων σε όλο τον πλανήτη, ενώ στους κόλπους του συζητιέται η επέκτασή του σε όλη την υδρόγειο, όπως αποτυπώθηκε και με τη συμμετοχή, στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ, των τεσσάρων συνδεδεμένων χωρών της Ασίας - Ειρηνικού: Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φλεβάρη του 2022, και ο πόλεμος που ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, διαμορφώνουν για τους λαούς ένα όλο και πιο εκρηκτικό μείγμα:

  • Του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που δεν φαίνεται να τελειώνει και εξελίσσεται όλο και πιο φανερά σε αναμέτρηση ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μια μεριά και Ρωσίας - Κίνας από την άλλη (ευρωατλαντικό τόξο - ευρασιατικό τόξο).
  • Της βέβαιης εκδήλωσης νέας κρίσης στην Ευρωζώνη και διεθνούς επιβράδυνσης της οικονομίας.
  • Της ταυτόχρονης διατήρησης του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα και της συνακόλουθης ακρίβειας που ήδη κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

Ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών των παραγόντων είναι η αύξηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, οι ανταγωνισμοί που αυτή τροφοδοτεί, η πολύμορφη κρατική υποβοήθησή της, με τον λαό και τις ανάγκες του πάντα στο ρίξιμο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν βαριές ευθύνες για τη μέχρι σήμερα εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πρόσφατα σε αυτόν της Ουκρανίας. Εχουν βαριές ευθύνες για την αξιοποίηση των στρατιωτικών βάσεων και υποδομών της χώρας, για την αποστολή οπλικών συστημάτων, πυρομαχικών και άλλων. Εχουν ευθύνες γιατί συμφώνησαν για τη διεύρυνση της ΝΑΤΟικής συμμαχίας με νέες χώρες, όπως η Σουηδία και η Φινλανδία. Εχουν βαριές ευθύνες γιατί η εμπλοκή αυτή έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε στόχο αντιποίνων - επιθέσεων σε ενδεχόμενη εξάπλωση της πολεμικής σύγκρουσης.

Η εξωτερική πολιτική που ακολουθούν τα αστικά κόμματα μπορεί να οδηγήσει και σε εθνικό ακρωτηριασμό.

Τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των αστικών κομμάτων τις βιώνει καθημερινά ο λαός. Υποβαθμισμένη Υγεία, υποβαθμισμένη Παιδεία, ακριβά τρόφιμα, ακριβή Ενέργεια, ακριβά καύσιμα, η πρώτη κατοικία άπιαστο όνειρο για τα νέα ζευγάρια.

Μπροστά στον λαό μας και στους συναδέλφους μου, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ανοίγεται ένας δρόμος ελπίδας.

Μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να βάλει φρένο και να σταματήσει αυτήν την κατάσταση.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ, για ένα μέλλον άσπρο για την πατρίδα και τον λαό. Γιατί το ΚΚΕ είναι σαν βράχος γρανιτένιος σταθερό. Ισχυρό σαν ατσάλινο οχυρό. Είναι ο ήλιος της ελπίδας, της δικαιοσύνης και της ισότητας, νικητήριος, που εξακολουθεί να καίει και να εμψυχώνει τους λαούς, τους αγώνες τους, και τώρα όπως και πρώτα.

Γιατί μόνο ο λαός, με αγώνες και πάλη, μπορεί να σώσει τον λαό.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ, γιατί διαχρονικά είναι το μόνο κόμμα που είναι σταθερό στις αρχές του, στις αξίες του, στις ιδέες του.


Του
Γεώργιου ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*
* Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι Υποπτέραρχος (Μ) εν αποστρατεία, πρώην πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ