Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
Απεργούμε ενάντια στην εγκληματική πολιτική, καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων!

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα (12.30 μ.μ., Προπύλαια), Θεσσαλονίκη (12 μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και δεκάδες ακόμα πόλεις

Κάλεσμα σε παλλαϊκό απεργιακό ξεσηκωμό απευθύνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα όλης της χώρας, με τις αποφάσεις τους για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σήμερα Τετάρτη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν σε μια σειρά πόλεις.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων πραγματοποιείται στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια, με τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής και Σαλαμίνας να έχουν προκηρύξει απεργία, μαζί με εκατοντάδες Σωματεία και Ομοσπονδίες.

Οι φορείς που οργανώνουν τη σημερινή μάχη καλούν τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, καταδικάζοντας στους δρόμους του αγώνα τους ενόχους για το έγκλημα στα Τέμπη. Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα τους να παλέψουν κόντρα σε μια πολιτική που για λογαριασμό της εργοδοσίας θυσιάζει τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Συνεχίζεται η απεργία στους σιδηρόδρομους, δεμένα τα βαπόρια

Την ίδια ώρα, τα Σωματεία των σιδηροδρομικών συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη, ακινητοποιώντας τους συρμούς σε όλη τη χώρα. Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν αμέσως μετά τη λήξη της απεργιακής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα την Κυριακή, τα τρία Σωματεία εργαζομένων στη «Hellenic Train» αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι και σήμερα Τετάρτη, ενώ συμμετοχή σε αυτήν την απόφαση ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ενωση Σταθμαρχών. Ακόμα, απόφαση για 48ωρη απεργία πήρε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ.

Σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, με βάση τις αποφάσεις των Σωματείων οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας θα συμμετέχουν στην απεργία.

Σε ό,τι αφορά τα Σωματεία των μέσων σταθερής τροχιάς, πήραν απόφαση για απεργία, προκειμένου όμως να διευκολύνουν τη μετάβαση των απεργών θα λειτουργήσουν μεταξύ των ωρών 11 π.μ. - 5 μ.μ. ο ΗΣΑΠ και το Τραμ, και 12 μ. - 4 μ.μ. το Μετρό.

Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς έχει προκηρυχθεί παμπειραϊκή απεργία από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, αλλά και την ΠΝΟ. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό (πλοία «Blue Star») και στη συνέχεια στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Απεργιακές αποφάσεις

Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Σαλαμίνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας, Αγρινίου, Αρτας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Λαμίας, Λέσβου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Λιβαδειάς, Νάουσας, Φωκίδας, Βόλου, Καρδίτσας, Χανίων και για στάση εργασίας το ΕΚ Σάμου (11 π.μ. - τέλος βάρδιας).

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.

Ανάλογες αποφάσεις παίρνουν Ομοσπονδίες και Σωματεία σε διάφορους κλάδους και περιοχές της χώρας.

Στο απεργιακό συλλαλητήριο καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Στους δρόμους και οι αυτοαπασχολούμενοι

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση στα Προπύλαια απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, καλώντας τους επαγγελματίες να κατεβάσουν σήμερα ρολά στα μαγαζιά και να βγουν μαζικά στους δρόμους.

Κάλεσμα από την ΟΓΕ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας χαιρετίζει τις γυναίκες που πήραν μέρος στο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα (12.30 μ.μ., Προπύλαια) και στις άλλες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες που θα ξεδιπλώσουν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της Ομοσπονδίας με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο δολοφονικό έγκλημα και στην ανάγκη να μη συγκαλυφθούν οι αιτίες του.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος, μαζί τους και οι μαθητές, καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το ΕΚΘ, και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στον ίδιο χώρο στις 7 μ.μ.

Μέχρι και χθες αυξανόταν ο κατάλογος των σωματείων και των φορέων που δήλωναν «παρών» στο κάλεσμα αγώνα για να γίνει πράξη το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!». Για να σταματήσουν τα εγκλήματα του κεφαλαίου και του κράτους του, για να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη των θυμάτων, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους!

Εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, βιομηχανικοί εργάτες, εργαζόμενοι στο Εμπόριο, στους δήμους, στο Επισιτισμό και τον Τουρισμό, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους, φοιτητές και μαθητές, νέους εργαζόμενους, οργανώνουν τη συμμετοχή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ