Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Μηνύματα αλληλεγγύης από συνδικάτα του εξωτερικού

Κινητοποίηση και στην Τουρκία από εργαζόμενους, με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία δικά τους τα κέρδη - δικοί μας οι νεκροί, στον αγώνα είμαστε μαζί!»

Συμβολική κινητοποίηση από Τούρκους εργαζόμενους στις Μεταφορές
Συμβολική κινητοποίηση από Τούρκους εργαζόμενους στις Μεταφορές
Από την πρώτη στιγμή συνδικάτα του εξωτερικού εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της χώρας μας, καταγγέλλοντας το έγκλημα στα Τέμπη και στηρίζοντας τους αγώνες των Ελλήνων εργατών. Οπως μεταφέρθηκε και από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης στην Αθήνα, μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει: Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Μεταφορών της ΠΣΟ. Οι σιδηροδρομικοί των Βερσαλλιών του Παρισιού. Οι εργάτες στο Μετρό της Στοκχόλμης. Το Εργατικό Κέντρο Βαλ ντε Μαρν Γαλλίας. Το ιταλικό συνδικάτο USB. Το συνδικάτο «Σοσιάλις» Τουρκίας. Η ΠΕΟ Κύπρου. Η ΚΤΟΣ Κύπρου. Η Γενική Συνομοσπονδία Συρίας. Η Συνομοσπονδία Νότιας Αφρικής ΚΟΣΑΤΟΥ.

Μάλιστα, χτες στην Τουρκία, όπου ο λαός μετρά ακόμα τις βαθιές πληγές του από τον καταστροφικό σεισμό και την εγκληματική απουσία αντισεισμικής θωράκισης, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Μεταφορές ΝΑΚΛΙΑΤ οργάνωσε συμβολική κινητοποίηση με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία δικά τους τα κέρδη - δικοί μας οι νεκροί, στον αγώνα σας είμαστε μαζί!». Σε μήνυμά του, το Συνδικάτο τονίζει: «Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών της Ελλάδας, που από την πρώτη μέρα είναι σε κινητοποιήσεις για το έγκλημα. Οπως και στην Τουρκία με τον σεισμό, έτσι και στην Ελλάδα σκοτώνεται κόσμος για τα κέρδη των λίγων. Δεν ήταν ατυχήματα, είναι εγκλήματα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ