Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Η απόπειρα προβοκάτσιας έπεσε ξανά στο κενό

Αφού δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την απεργία, προσπάθησαν να στήσουν προβοκάτσια για να χτυπήσουν το μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο, προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Για τα χτεσινά γεγονότα, εξάλλου, όπου ομάδες με σκεπασμένα τα πρόσωπά τους έστησαν το γνωστό σκηνικό με την αστυνομία, μας είχε προϊδεάσει η πρεσβεία των ΗΠΑ μιλώντας για πιθανές συγκρούσεις τις μέρες αυτές! Κάτι ξέρει η πρεσβεία...

Είχε προηγηθεί σοβαρή καταγγελία από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο Twitter ότι μέλη του είδαν στην οδό Ακαδημίας τρία συμβατικά αυτοκίνητα που ένα από αυτά είχε οδηγό άντρα με στολή των ΜΑΤ! Στο ίδιο αυτοκίνητο μάλιστα, στο πορτ μπαγκάζ, καταγγέλλουν ότι είδαν μπιτόνια με άγνωστο υγρό! «Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη να μαζέψει τους μηχανισμούς της», ξεκαθάριζε ο Σύλλογος.

Τα μπλοκ των συνδικάτων παρέμειναν στις θέσεις τους και συγκροτημένα φώναζαν συνθήματα όση ώρα εξελισσόταν η προσπάθεια να τους διαλύσουν και να ρίξουν καταπάνω τους τους γνωστούς μηχανισμούς. Η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα ακύρωσαν κάθε τέτοια προσπάθεια και οι χιλιάδες λαού διαδήλωναν μαχητικά για πολλές ώρες στο κέντρο της Αθήνας.

Το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης ενάντια στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα κατήγγειλε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του υπ. Παιδείας για τη σχολική βία. Οπως είπε, η αστυνομία, αξιοποιώντας τα επεισόδια από συγκεκριμένες ομάδες, τις κατηύθυναν στο κύριο όγκο της συγκέντρωσης στη Σταδίου για να χτυπήσουν και να διαλύσουν την πορεία, πετώντας χημικά στους διαδηλωτές.

Υπογράμμισε πως «είναι ένα γνωστό σχέδιο που το έχετε ξανακάνει, αλλά δεν θα σταματήσετε την οργή του λαού, τη δράση των δεκάδων χιλιάδων που διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη χώρα, ακολουθώντας το κάλεσμα των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών επιτροπών. Δεν μπορείτε να σταματήσετε την οργή του λαού, που είναι ένα ποτάμι φουσκωμένο που θα σας παρασύρει και θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους των εγκλημάτων».

Νωρίτερα, με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, το ΚΚΕ είχε καταγγείλει την απαράδεκτη απόφαση να παραμείνουν κλειστοί σταθμοί του Μετρό: «Η απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Αστυνομίας, με εντολή της κυβέρνησης, να κλείσει σήμερα σταθμούς του Μετρό, ακόμα και μακριά από το κέντρο, δεν πρόκειται να εμποδίσει το ποτάμι του λαού και της νεολαίας να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι φοιτητές, θα βρουν τον τρόπο να βρεθούν στη μεγάλη διαδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτό έχει ήδη φανεί από τα ξημερώματα, που δεκάδες χώροι δουλειάς και κλάδοι έχουν "νεκρώσει", σχολεία και πανεπιστήμια είναι κλειστά. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ