Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ολες οι πόλεις στον δρόμο στη Δυτική Μακεδονία

ΦΛΩΡΙΝΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων, στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν οι παλλαϊκές απεργιακές συγκεντρώσεις με κεντρικό σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Στην Κοζάνη, στη συγκέντρωση που κάλεσαν φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές, ανταποκρίθηκαν δεκάδες εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της πόλης. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Κώστας Χατζηδαμιανός, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων ν. Κοζάνης, η Κατερίνα Χιώνου, πρόεδρος του Σωματείου ΔΗΚΕΒΟ, η Δέσποινα, μαθήτρια ΓΕΛ της Κοζάνης. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Μενύχτας, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολούθησε μεγαλειώδης πορεία στους δρόμους της πόλης. Το παλλαϊκό συλλαλητήριο κατέληξε συμβολικά στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ.

Μετά τη λήξη της μεγάλης πορείας οι φοιτητές και οι μαθητές της πόλης πραγματοποίησαν σύσκεψη συντονισμού. Οι φοιτητές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες τους με πολύμορφες δράσεις, ενώ οι μαθητές προχώρησαν στη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Κοζάνης.

Στην Πτολεμαΐδα, στο κάλεσμα των ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και ΕΕΕΝ, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι. Στην πορεία που ακολούθησε τον μαχητικό τόνο έδιναν τα συνθήματα «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» και «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Στα Γρεβενά, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, ανταποκρίθηκαν εργατικά σωματεία, όπως το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, φορείς όπως ο Αγροτικός Σύλλογος Γρεβενών και ο Σύλλογος Λογιστών - Φοροτεχνικών Γρεβενών αλλά και άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης. Τον τόνο στη συγκέντρωση και την πορεία έδωσαν οι νέοι μαθητές και φοιτητές που ορμητικά διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης.

Στην Καστοριά στη μεγάλη συγκέντρωση συμμετείχαν μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης, ο Φοιτητικός Σύλλογος Καστοριάς και δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση στη Φλώρινα, μετά από κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων και του Συλλόγου Γυναικών, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Φλώρινας, διατρανώνοντας το σύνθημα «Τo έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Στο Αμύνταιο, στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Λεκάνης Βεγορίτιδας ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες μαθητές, νέοι, εργαζόμενοι της πόλης. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε δίπλα στις γραμμές του τρένου, όπου μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι της πόλης έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την άθλια κατάσταση του σιδηρόδρομου, ως αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» και της υποχρηματοδότησης.

ΚΟΖΑΝΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Στη Σιάτιστα εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν στους δρόμους και τις γειτονιές, με τη συμμετοχή μελών του Σωματείου Γουνεργατών Σιάτιστας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ