Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, στην οποία μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τίμησε η ΚΕ χτες το απόγευμα την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Η αίθουσα εκδηλώσεων στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό γέμισε με εκατοντάδες γυναίκες και άνδρες. Οι περισσότεροι από αυτούς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρακολούθησαν την εκδήλωση αφότου είχαν διαδηλώσει στη μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας να μη συγκαλυφθούν οι αιτίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Καθώς η φετινή 8η Μάρτη σημαδεύτηκε από τον μεγάλο απεργιακό ξεσηκωμό σε όλη τη χώρα, οι συμμετέχοντας τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, ενώ χαιρέτισαν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και την ογκώδη συμμετοχή της νεολαίας.

Στις συμμετέχουσες μοιράστηκε αναμνηστική κάρτα με την εικόνα του έργου «Κόκκινος Ηλιος» της ζωγράφου και χαράκτριας Ζιζής Μακρή, ενώ στον χώρο λειτούργησε βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», με θεματολογία σχετική με την πάλη για την απελευθέρωση και τη χειραφέτηση της γυναίκας.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ πήραν μέρος πολλές γυναίκες υποψήφιες με τα ψηφοδέλτια του Κόμματος στην επικείμενη εκλογική μάχη. Εδωσαν επίσης το παρών, μεταξύ άλλων, η πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου και Αντώνης Ξένος, οι λυρικοί καλλιτέχνες Λυδία Αγγελοπούλου και Σταμάτης Μπερής, η Ασπα Μανδηλαρά, επί σειρά ετών στέλεχος της ΟΓΕ, η Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα της δολοφονημένης Σοφίας, και η δικηγόρος Μίνα Καούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ