Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Πειραιάς: Από τα χαράματα στην απεργιακή μάχη, στους καταπέλτες των πλοίων
Πειραιάς: Από τα χαράματα στην απεργιακή μάχη, στους καταπέλτες των πλοίων
Στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία»
Στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία»
Σταμάτησαν μηχανές, κατέβηκαν ρολά

Μπορεί να αποφασίστηκε μόλις την περασμένη Κυριακή, αλλά μέσα σε δύο μόλις 24ωρα το μήνυμα της απεργίας έφτασε σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Ετσι, οι εργαζόμενοι με τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων και των συνδικάτων τους «κατέβασαν ρολά», σταμάτησαν μηχανές, μπλόκαραν την παραγωγή, έδειξαν τη δύναμή τους.

Ειδικά στην Αττική, χαρακτηριστική ήταν η πρωινή εικόνα του κέντρου, όπου παρά το «χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η κίνηση ήταν ασυνήθιστα μειωμένη, ακόμα και σε σχέση με μια κανονική εργάσιμη μέρα, εικόνα που προειδοποιούσε για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Οι αστικές συγκοινωνίες λοιπόν «πάγωσαν» (ήδη κάνουμε εικόνα τη λύσσα των αστικών μέσων ενημέρωσης), τα τρένα έμειναν στα αμαξοστάσια για μια μέρα ακόμα, στο λιμάνι του Πειραιά δεν έδεσε ούτε ξεφόρτωσε βαπόρι, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη δεν έπεσε «σφυριά», το ίδιο και στα μεγάλα εργοτάξια αφού οι οικοδόμοι απεργούσαν καθολικά. Οι εκπαιδευτικοί με τη μεγάλη συμμετοχή τους στην απεργία έδωσαν ίσως το καλύτερο μάθημα στους μαθητές τους, της αξιοπρέπειας, του αγώνα. Ξεχωρίζει επίσης η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες, στην πληροφορική και τα τηλεφωνικά κέντρα, οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία, που έδωσαν μαζικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ