Παρασκευή 10 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συνεχίζονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες των μαθητών
  • Νέα μαθητική συγκέντρωση και συναυλία σήμερα στο Σύνταγμα στις 10 π.μ.
  • Πολλές δράσεις των μαθητών στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα

Με νέα μαθητική συγκέντρωση σήμερα και ανανέωση του ραντεβού για το νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Κυριακής προχωρούν οι μαθητές, με ορμή από τη συγκλονιστική συμμετοχή χιλιάδων μαθητών στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 8 Μάρτη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί σήμερα Παρασκευή σε νέα μαθητική συγκέντρωση, στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα στη συναυλία των Μουσικών - Καλλιτεχνικών Σχολείων, αφιερωμένη στο έγκλημα στα Τέμπη και την Κυριακή, στις 12 μ. το μεσημέρι στο Σύνταγμα στο νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Προπύλαια. Κάλεσμα για το συλλαλητήριο απευθύνει και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής με προσυγκέντρωση στις 11.15 π.μ. στα Προπύλαια, μπροστά από το πανό της Συντονιστικής των Μαθητών.

Παράλληλα, καλεί σε τοπικές πορείες σε όλους τους δήμους της Αθήνας και δημιουργία νέων συντονιστικών επιτροπών στους δήμους της Αθήνας και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές από τα πάνω από 45 σχολεία της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Τετάρτης και οργανώνει μεγάλη μαθητική συναυλία καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη, αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στην Ικτίνου. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του 3ου school art Festival, με σύνθημα «το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Αντίστοιχα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας καλεί σήμερα τους μαθητές της πόλης σε αποχή από τα μαθήματα και στις 12 το μεσημέρι σε καθιστικές διαμαρτυρίες έξω απ' τα σχολεία. Αύριο Σάββατο, διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση όπου καλεί τους εκπροσώπους των 15μελών και των 5μελών καθώς και όλο τον μαθητόκοσμο της πόλης να συμμετάσχει, για να συζητηθεί η συνέχεια των πολύμορφων δράσεων. Ταυτόχρονα καλεί σε μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Κυριακής, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Παράλληλα, τις προηγούμενες μέρες συνεχίστηκαν οι πολύμορφες δράσεις μέσα και έξω από τα σχολεία της Λάρισας.

Το βράδυ της Τρίτης, μεγάλη συναυλία πραγματοποίησαν μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας στο αμφιθέατρο του σχολείου. Ηταν ένα αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, στη μνήμη των θυμάτων του πρόσφατου δυστυχήματος στα Τέμπη. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Μουσικών Συνόλων: Σύγχρονη Ορχήστρα, Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδιακό Σύνολο «MusicArte». Σε μια συμβολική κίνηση στην είσοδο της συναυλίας γινόταν συγκέντρωση φαρμάκων που θα διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο Λάρισας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ζωγράφισαν ένα γκράφιτι οργής στην κοίτη του Πηνειού, στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Συγκεκριμένα αποτύπωσαν τους στίχους: «Δεν είναι άνθρωπος σου λέω, δεν είναι έθνος. Είναι το σύστημα που γέννησε το πένθος», από το τραγούδι του συγκροτήματος «Κοινοί θνητοί» με τίτλο «Κραυγή».

Παράλληλα, σε κωμοπόλεις και χωριά του νομού Λάρισας έγιναν καταλήψεις σχολείων, πορείες, πολύμορφες δράσεις μέσα στα σχολεία αλλά και έξω από αυτά, σε συντονισμό με γονείς, αγροτικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς.

  • Νέο ραντεβού για κινητοποίηση για το έγκλημα στα Τέμπη δίνει σήμερα και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Χανίων, μαζί με την Ενωση Γονέων Χανίων, στις 10 π.μ., στην Αγορά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάρτης (2023-12-30 00:00:00.0)
Δίνουν συνέχεια στον αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα (2023-03-22 00:00:00.0)
Νεανικό ποτάμι οργής και διεκδίκησης (2023-03-04 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις (2020-03-10 00:00:00.0)
Δυναμικά και μαζικά στο δρόμο (2007-10-25 00:00:00.0)
Συνεχίζουν απτόητοι (1999-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ