Παρασκευή 10 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
«Τώρα μιλάνε ο λαός και η νεολαία»

Νέες κινητοποιήσεις χτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

RIZOSPASTIS

Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Τετάρτης, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας βρέθηκαν χτες ξανά στον ίδιο δρόμο καταγγέλλοντας την πολιτική που οδηγεί στο να χάνονται ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη. Οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, σε συνέχεια των δράσεων που ξεδιπλώνονται όλο αυτό το διάστημα από τους φοιτητικούς συλλόγους, με κλειστές σχολές, συνελεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν με συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Προπύλαια. Το κάλεσμα στο συλλαλητήριο αλλά και σε φοιτητική κινητοποίηση στις 16 Μάρτη απευθύνουν οι 18 φοιτητικοί σύλλογοι που προχτές πραγματοποίησαν σύσκεψη συντονισμού.

Στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης, δίνοντας συνέχεια στις πολύμορφες πρωτοβουλίες για το έγκλημα στα Τέμπη. Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και κατέληξε στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, όπου ακολούθησε σύσκεψη συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων. Στη σύσκεψη αποφάσισαν ένα κοινό πρόγραμμα δράσης, με συμμετοχή τους στο μεγάλο συλλαλητήριο εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μάρτη στις 11.30 π.μ. στο πέταλο της Αριστοτέλους.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις στις σχολές και στην οργάνωση νέου μεγάλου συλλαλητηρίου από κοινού με εργατικά σωματεία την Πέμπτη 16 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ θα οργανώσουν μαζί με εργαζόμενους του ΟΣΕ και καθηγητές εκδήλωση την Παρασκευή 17 Μάρτη στο Πολυτεχνείο.

Τέλος, οι φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ανέγερση μνημείου των φοιτητικών συλλόγων για τους νεκρούς συμφοιτητές τους, στο ΑΠΘ.

Στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν χτες κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, μπροστά από το σταθμαρχείο του αστικού ΚΤΕΛ, όπου απαίτησαν σύγχρονες, ασφαλείς συγκοινωνίες, φτηνές για τον λαό, διεκδικώντας ανάμεσα στα άλλα να πυκνώσουν εδώ και τώρα τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ, να σταματήσει ο επικίνδυνος συνωστισμός των φοιτητών στα αστικά λεωφορεία, να επισκευαστεί άμεσα το πανεπιστημιακό λεωφορείο για να χρησιμοποιείται με ασφάλεια από τους φοιτητές. Παράλληλα έγραψαν το σύνθημα «Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας» και πέταξαν συμβολικά τρικάκια - εισιτήρια του ΟΣΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη. Τέλος, ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Κυριακή 12/3 στις 5 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο παν-γιαννιώτικο συλλαλητήριο που καλεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Εκατοντάδες φοιτητές ανταποκρίθηκαν και χτες στο κάλεσμα δεκάδων συλλόγων, φωνάζοντας για ακόμη μια φορά δυνατά «Κέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα», απαιτώντας να πληρώσουν οι πραγματικοί υπαίτιοι για τις πολιτικές που εφάρμοσαν και έφεραν την τραγωδία. Σημείωσαν ότι είναι ζήτημα τιμής και για τη νέα γενιά, τις οικογένειες των θυμάτων, τους συμφοιτητές τους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους να μην ξεχαστεί τίποτα απ' όλα όσα έγιναν. Απαίτησαν, επίσης, άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή και φθηνά μέσα μαζικής μεταφοράς, σε όλους τους τομείς. Οι φοιτητές με δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης κατευθύνθηκαν στο κτίριο του ΟΣΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και κάλεσαν και στο σημερινό παμπατραϊκό συλλαλήτηριο που έχουν ανακοινώσει το Εργατικό Κέντρο, συνδικάτα εργαζομένων και λαϊκοί φορείς στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

  • Μαχητικά φοιτητικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν χτες επίσης σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ