Παρασκευή 10 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τριμερής για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

«Η ταχύτητα της διαδικασίας θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα κάνουν η Φινλανδία κι η Σουηδία» δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχήμ Καλίν, μετά τις τριμερείς συνομιλίες που έγιναν στις Βρυξέλλες με αντιπροσωπείες των δύο σκανδιναβικών χωρών. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως σύντομα θα γίνει νέα τριμερής συνάντηση.

Η νέα συνάντηση έγινε μετά από σύντομη διακοπή των επαφών, εξαιτίας αποχώρησης της Αγκυρας που επέμενε να κατηγορεί Ελσίνκι και Στοκχόλμη για «στήριξη της τρομοκρατίας» από τις δύο χώρες, ανοχή της δράσης οργανώσεων όπως το ΡΚΚ, η FETO κ.τ.λ.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Σουηδίας Οσκαρ Στένστρομ είπε ότι «η Τουρκία αναγνώρισε ότι τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία έχουν κάνει συγκεκριμένα βήματα σε αυτήν τη συμφωνία, κάτι που αποτελεί καλό σημάδι».

Χτες, η σουηδική κυβέρνηση ενέκρινε νομοσχέδιο που πλέον θα συζητηθεί στη Βουλή, ποινικοποιώντας τη «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Οπως ανέφερε σε άρθρο του ο Σουηδός υπουργός Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρόμερ «η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι κεντρικό μέρος της τριμερούς συμφωνίας» (Τουρκίας - Σουηδίας - Φινλανδίας), ενώ πρόσθεσε ότι «με τη νέα νομοθεσία που παρουσιάζει τώρα η κυβέρνηση, η Σουηδία θα έχει ένα ισχυρό εργαλείο για τη δίωξη ατόμων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ