Παρασκευή 10 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προειδοποιούν οι συνεχείς βλάβες των ακτοπλοϊκών πλοίων

Συνεχίζουν να ταλαιπωρούν επιβάτες και πλήρωμα και να προειδοποιούν για τα χειρότερα οι διαρκείς βλάβες και τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα υποσυντήρητα και υπερήλικα ακτοπλοϊκά πλοία των εφοπλιστών, όπως το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», που χτες παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, καθώς έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια νότια της Μήλου.

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», με έτος κατασκευής το 1979, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας είχε αποπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης από τον Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο, με 167 επιβάτες και 71 ναυτεργάτες πλήρωμα. Συνέχισε το ταξίδι του με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου με καθυστέρηση κοντά 4 ωρών. Να σημειωθεί ότι το ίδιο πλοίο είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη στην ίδια μηχανή και στις 17 Φλεβάρη με 380 επιβάτες.

Από τις αρχές του χρόνου, πέρα από το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή παρουσίασαν στις 28 Φλεβάρη το πλοίο «ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ», καθώς έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια δυτικά του Αη Στράτη με 140 επιβάτες και 43 ναυτεργάτες πλήρωμα και το πλοίο «JOY STAR» ανοιχτά από τη Σάμο.

Επιπλέον την περασμένη Κυριακή το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού της Καρπάθου, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης με 150 επιβάτες, και του απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ