Παρασκευή 10 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ

Θύμα της απρόκλητης επίθεσης που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις την ώρα της προχτεσινής μεγαλειώδους απεργιακής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας έπεσε και μία εκπαιδευτικός, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης».

Στην καταγγελία του ο Σύλλογος αναφέρει πως η Βασιλική Στρατάκη, δασκάλα στο 1ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, τραυματίστηκε κατά τη ρίψη χειροβομβίδας κρότου - λάμψης στο μέτωπο.

«Το κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ για το έγκλημα στα Τέμπη στις κινητοποιήσεις και στις πολύμορφες εκδηλώσεις δεν θα περάσει» σημειώνει και καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την επίθεση, να οργανώσουν κινητοποιήσεις και δράσεις μέσα από τα σωματεία απαντώντας στην καταστολή και σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς.

Για τον λόγο αυτό προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση σήμερα Παρασκευή, στις 2 μ.μ., με τους αρμόδιους στο υπ. Παιδείας, τονίζοντας ότι «είναι υπόλογοι για την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας απέναντι σε εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα σε μαθητές για να μην συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις».

Καλεί επίσης τη ΔΟΕ να πάρει θέση και να καταγγείλει την επίθεση.

Τέλος καλεί σε συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που καλούν τα εργατικά σωματεία την Κυριακή 12 Μάρτη στο Σύνταγμα, στις 12 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ