Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΛΛΑΣ
Συλλαλητήριο στα Γιαννιτσά για την Υγεία

Κινητοποίηση στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής σωματεία και φορείς της Πέλλας, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του νομού, για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απαίτησαν να λειτουργήσει άμεσα η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Εδεσσας, πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των δημόσιων δομών Υγείας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Επίσης, καμία μετακίνηση - συγχώνευση τμημάτων των νοσοκομείων του νομού, αλλά και κατάργηση κάθε ρύθμισης για το «νέο ΕΣΥ», που βαθαίνει την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Ενθαρρυντική ήταν η δραστηριοποίηση αθλητικών ακαδημιών της πόλης, καθώς ο χώρος γέμισε με δεκάδες μικρούς αθλητές που κράτησαν στα χέρια τους πανό με συνθήματα για νοσοκομεία που να λειτουργούν, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή, με δικαιώματα στην Υγεία και στην Παιδεία, με δικαίωμα στα όνειρα, στην αξιοπρέπεια.

Ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών μέσα από ένα μικρό σκετς αποκάλυψε με μεράκι και επιτυχία την καθημερινότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων δομών Υγείας, εξαιτίας της κατεύθυνσης των πολιτικών που στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον Χαράλαμπο Αποστολίδη, πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, τον Σίμο Φωστηρόπουλο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, τον Σάββα Παπαδόπουλο, πρόεδρο της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών, και την Ελένη Χατζηαντωνίου, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πέλλας.

Στην κινητοποίηση μίλησε και ο Γιάννης Αναστασίου, εργαζόμενος στη «Hellenic Train», ο οποίος μετέφερε την αγωνιστική διάθεση που εκφράζεται μέσα από τα συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις για το έγκλημα στα Τέμπη, κάτι που γεμίζει όλο τον λαό με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Μέσα από την κινητοποίηση ο λαός της περιοχής έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Και ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού για τις απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 16/3 σε Εδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήρια σε Βέροια και Γιαννιτσά (2023-10-26 00:00:00.0)
Στους δρόμους για την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας (2023-10-10 00:00:00.0)
Προσλήψεις προσωπικού για να λειτουργούν όλες οι κλινικές, όχι άλλα «μπαλώματα» (2023-05-18 00:00:00.0)
Μεγάλο και μαχητικό το συλλαλητήριο για την Υγεία (2023-02-03 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο για την Υγεία στα Γιαννιτσά (2023-02-01 00:00:00.0)
Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Πέλλας (2002-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ