Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΑΜΠΛΟΥΣ.-- Αλλοι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης μετά από επιδρομή του ισραηλινού κατοχικού στρατού την Κυριακή. Μια μέρα πριν, πραγματοποιήθηκαν νέες ογκώδεις διαδηλώσεις στο Ισραήλ κατά των δικαστικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου. Ενα από τα βασικά συνθήματα αφορούσε στην ανάγκη θέσπισης συντάγματος.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Νέα πρόεδρος του «Δημοκρατικού Συναγερμού», μέχρι πρότινος κυβερνώντος κόμματος στην Κύπρο, αναδείχθηκε η Αννίτα Δημητρίου. Μεταξύ των μελών του ΔΗΣΥ που ψήφισαν στη διαδικασία, η Αννίτα Δημητρίου έλαβε το 69,18% των ψήφων και ο αντίπαλός της, Δημήτρης Δημητρίου, το 30,82%. Η νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ είναι και πρόεδρος της κυπριακής βουλής από το 2021.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Το Ισραήλ εξαπέλυσε την Κυριακή νέα αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχων στην κεντρική και στη δυτική Συρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Σύροι στρατιώτες. Μη κυβερνητική οργάνωση ωστόσο ανέφερε πως σκοτώθηκαν δυο μαχητές οργάνωσης προσκείμενης στο Ιράν. Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ