Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ένα εκατομμύριο, το fund και τα επιτόκια στο σύμπαν της ΓΣΕΕ

Θα ήταν κωμικοτραγικές, αν δεν ήταν προκλητικές, αφού αφορούν την εργατική τάξη και το κίνημά της. Ο λόγος για τις αναφορές του απερχόμενου προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, από το βήμα του 38ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας, στον ...απολογισμό που έκανε για το «έργο» της ηγετικής ομάδας.

Ομως, είναι κάποια σημεία που αν τα άκουγαν οι εργαζόμενοι δεν θα πίστευαν στ' αυτιά τους και θα νόμιζαν ότι βρίσκονται ακόμα και σε κάποιο ...χρηματοοικονομικό συνέδριο, όπως όταν οι εργατοπατέρες άρχισαν να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες π.χ. για «επενδύσεις εκατομμυρίων», για κάτι «έδρες» που μοιράζονται στη μέση και άλλα παρόμοια.

Ο απερχόμενος πρόεδρος λοιπόν της ΓΣΕΕ έφθασε να κάνει ολόκληρη ανάλυση και να ...παραπονιέται για το ότι δεν έγινε η «επένδυση ενός εκατομμυρίου ευρώ (!)» σε ελληνικό fund, επειδή αυτή μπλοκαρίστηκε στο πλαίσιο του σκυλοκαβγά τους. Ετσι είπε ότι τα χρήματα της ΓΣΕΕ «λιμνάζουν» με μηδενικά επιτόκια, αντί να έχουν επενδυθεί με υψηλή απόδοση για να αυγατίσουν!

Και κάπως έτσι επιβεβαιώθηκε ότι στο ...σύμπαν της ΓΣΕΕ η ταξική πάλη έχει αντικατασταθεί από χρηματιστηριακά τζογαρίσματα και οι «συνδικαλιστές» έγιναν σύμβουλοι επενδύσεων.

Οταν γέλασαν μέχρι και τα πόμολα

Είπε χαρακτηριστικά ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ αρνήθηκε να προκηρύξει απεργία στις 8 Μάρτη, τη μέρα δηλαδή που οι πόλεις της χώρας κατακλύστηκαν από απεργιακά ποτάμια για το έγκλημα στα Τέμπη γιατί αν την προκήρυσσε «...θα έπρεπε να μπορούμε να συμμετάσχουμε ενεργά στην οργάνωση των κινητοποιήσεων, στην περιφρούρησή τους...»! Και κάπου εδώ είναι που γέλασαν ακόμα και τα ...ασημένια πόμολα στο πεντάστερο ξενοδοχείο στο Καβούρι, που επιλέχθηκε από τη θλιβερή ηγεσία για να οργανώσει το συνέδριο της Συνομοσπονδίας. Γιατί, πού να τρέχει τώρα ο κάθε εργατοπατέρας από την «αθηναϊκή Ριβιέρα» στα εργοστάσια, στα γιαπιά και τις διαδηλώσεις να κάνει «περιφρούρηση», αν και ...ούτε ψύλλος στον κόρφο των απεργών μια τέτοια «παρουσία».

Θυμήθηκε ακόμα τον νόμο Χατζηδάκη, αν και απέφυγε να τον κατονομάσει, μιλώντας για το «γνωστό νομοσχέδιο», και προσφέροντας για μια ακόμα φορά άφθονο γέλιο ανέφερε ότι μ' αυτό «...αντιπαρατεθήκαμε, για το οποίο κάναμε και απεργία»! Εδώ, εκτός από τα πόμολα ίσως να γέλασε και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, που τότε έλεγε χαρακτηριστικά ότι το νομοσχέδιο φτιάχτηκε με ...συνδιαμορφωτή την ηγεσία της ΓΣΕΕ! Αλλωστε, όλοι θυμούνται ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ, όσο καιρό μαγείρευε το νομοσχέδιο με την κυβέρνηση, αρνούνταν να οργανώσει κινητοποιήσεις λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιο νομοσχέδιο», ενώ έφτανε να χαρακτηρίζει τα σωματεία «γελοία» όταν αποφάσιζαν απεργία, ξεπερνώντας την άθλια και υπονομευτική της στάση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ